KalPan identiteettiä etsittiin pitkässä videopalaverissa

KalPan pelaajat etsivät valmentaja Pekka Virran johdolla alkukaudesta kadoksissa ollutta pelillistä identiteettiään toista tuntia kestäneessä videopalaverissa torstaina.

Virta ei tee suuria muutoksia kokoonpanoon perjantaiseen kotiotteluun Tapparaa vastaan, vaan toivoo suurimman muutoksen tulevan itse pelaamiseen.

- Katsoimme pitkään videolta sitä, kuinka ennen olemme pelanneet. Identiteetti on ollut hukassa ja se on palautettava. Muutos tapahtuu sitoutumisen kautta, Virta sanoo.

- Hyvät asiat on saatava ulos, ja sitä kautta pystymme taas esittämään voittavaa jääkiekkoa. Pelimme taso on heitellyt, ja meidän on saatava aikaiseksi ehjä suoritus, johon voimme nojata jatkossa, mies jatkaa.

KalPan riveistä puuttuvat murtunutta sormeaan poteva Joonas Riekkinen, pitkäaikaispotilas Jussi Timonen sekä kolmen ottelun pelikiellon polvitaklauksesta saanut Adam Masuhr.

Timosen loukkaantumisen ja Masuhrin pelikiellon myötä KalPan pakkikuusikossa on viime kauden joukkueesta jäljellä ainoastaan Janne Jalasvaara.

Lievästä puolustajapulasta huolimatta Virta ei edes suunnittele täydennysmiehen hankkimista.

Hän toivoo, että linja polvitaklauksista jaettavissa rangaistuksissa pysyy kauden edetessä samana.

- Tässä Masuhrin rangaistuksessa on ennakkotapauksen makua. Tapaus oli valitettava, mutta ei tahallinen. Kauden mittaan näitä tapahtuu, ja me kärsimme tämän nyt nahoissamme, Virta muotoilee.

- Viime kaudella parista vastaavasta tilanteesta toisesta tuli pitkä pelikielto ja toisesta ei lainkaan rangaistusta, Virta muistuttaa.

Kymmenentenä sarjassa oleva KalPa on kauden 12 ottelussaan kerännyt 15 pistettä. Alkukauden yllättäjä Tappara puolestaan on napsinut 11 ottelusta jo 18 pistettä, mikä oikeuttaa viidenteen sijaan.

Tiistain ottelussa debyyttinsä tehneen slovakkisentterin Robert Petrovickyn ympärille Virta niputtaa perjantaina Pavel Brendlin ja Tuomas Kiiskisen. Kapteeni Tommi Miettisen kanssa jäällä viilettävät puolestaan Janne Laakkonen ja Kalle Kerman.

Tolppien väliin luistelee valtaosan alkukauden otteluista pelannut Ari Ahonen.

- Tappara on pelannut huikean alkukauden kahden valmentajavaihdoksen ja huonojen europelien jälkeen. Painopiste on kuitenkin omaan peliin keskittymisessä, Virta painottaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.