KalPan johto kääntyi häviöksi

KalPan Petri Lammassaari avasi kauden maalihanansa, mutta se jäi laihaksi lohduksi. Kotijoukkue HPK rymisteli toisessa erässä ratkaisumaalit, kun Marko Tuulola ja Tuomas Vänttinen onnistuivat. HPK otti täyden pistepotin luvuin 2–1 (0–0, 2–1, 0–0).

Lammassaari vei ryhmän johtoon toisen erän avausminuutilla.

Lammassaaren kauden ensimmäiseen osumaan syöttöpinnan kirjasivat Joonas Riekkinen ja Adam Masuhr.

–Sain vedettyä suoraan syötöstä. Hyvä, että maalitili aukesi. Kauteni on ollut rikkonainen, sanoi Lammassaari.

Lammassaari on nyt pelannut 16 peliä keräten kolme (1+2) pistettä.

–Olin kylkivamman takia alkukauden sivussa. Tulin kunnolla mukaan vasta maaottelutauon jälkeen. Aikaa meni paljon luistelukoulussa, Lammassaari kertoi.

28-vuotias Lammassaari sanoi, että kauden alku on ollut kovin erilainen, miten aiemmin hänen urallaan kaudet ovat alkaneet.

–Ainahan sitä haluaisi lentävän lähdön kauteen itselle ja joukkueelle. Nyt joukkueen otteissa on ollut ihan eri meininki joka suhteessa kuin vaikkapa lokakuussa, Lammassaari sanoi.

 

Sarjan ikäpresidentti Marko Tuulola, 42, tasoitti maalin edestä komean hyökkäyksen jälkeen. Tuulolan kauden avausmaalin alustivat Jesse Saarinen ja Joonas Vihko.

Kakkoserän puolivälin jälkeen Tuomas Vänttinen löi läheltä tyhjiin.

Pakki Aleksi Laakso ja sentteri Otto Paajanen hoitivat esityön Vänttisen kauden avausmaaliin. Vänttinen osuma oli lopulta voittomaali.

–Tulimme vain nukkumaan tänne. Huono maku jäi. Helpolla jäi pisteet tänne. Odottelimme liikaa jo avauserässä. Toki meillä oli paikkoja, mutta emme ansainneet tällä kertaa mitään, Lammassaari arvioi.

 

HPK ja KalPa ovat vääntäneet kolme tasaista ottelua tällä kaudella.

KalPan valmentaja Jari Laukkanen piti ottelua jatkumona aiempiin kohtaamisiin.

–Samanlainen ottelu kuin aiemmatkin HPK-pelit. Kovaa ja tiukkaa puolustamista. Oman joukkueen suorittamisesta jäi kysymysmerkkejä tiettyjen pelaajien osalta, sanoi Laukkanen.

–HPK oli tietyiltä osiltaan terävämpi ja parempi. Meidän valmistautuminen oli ihan ok, sillä ensimmäisessä erässä ei ollut ongelmia, Laukkanen sanoi.

KalPa oli liikkeellä yhden miehen vajauksella, sillä nelostriossa pelasivat Tomi Körkkö ja Saku Kinnunen kiertävän laiturin kanssa.

HPK:n valmentaja Pasi Arvonen oli tyytyväinen ensimmäiseen erään, sillä HPK on ollut useassa pelissä huonosti liikkeellä alkuhetkillä.   

–Kaikki kolme keskinäistä peliä ovat päättyneet 2-1. Hyvä kiekko-ottelu, jossa pienet asiat ratkaisivat. Saimme pelatuksi tasapainoisen 60 minuuttisen, sanoi HPK:n valmentaja Pasi Arvonen.

HPK:n juniorivahti Juuse Saros, 18, venyi 21 torjuntaan. Hän oli ratkaisupaikoissa hiukan terävämpi ja myös onnekkaampi kuin KalPan Pekka Tuokkola, joka torjui 18 kertaa.

SaiPan lento jatkui hurlumheilläkin

Ilves kaatui HIFK:n Partasen esikoisosumalla

Nieminen nitisti Tapparan porilaispeikon

Puolustajat latoivat Pelicansin kumoon

JYP paukutteli Lukon putket poikki

Niemisen maalit pehmittivät Ässät

Riittävätkö KalPan tehot Juuse Saroksen ohittamiseen?