KalPan kasvatti Malinen iski Tapparalle luun kurkkuun: "Vähän yllätyin, että tuli niin hieno maali"

HIFK katkaisi jääkiekkoliigassa pitkän tappioputken Tapparaa vastaan, kun helsinkiläisjoukkue kukisti vastustajansa vieraissa 3–2.

HIFK oli viime kevään finaalisarja mukaan lukien hävinnyt Tapparalle yhdeksän kertaa peräkkäin.

Lauantaina HIFK teki kaikki kolme maaliaan ylivoimalla. Runkosarjassa tehottomaksi osoittautuneen ylivoimapelin turvin joukkue kavensi välieräsarjassa tilanteeksi 1–2.

Tapparassa kolme hopeaa 2013–15 voittanut Jarkko Malinen teki HIFK:n maaleista kaksi. Jälkimmäinen jäi voitto-osumaksi.

– Sain ohjeen, että mene tuonne ja laita lapa jäähän. Vähän yllätyin, että tuli niin hieno maali. En ole paljon maaleja tehnyt, maistuivathan ne. Ekstraa tuli siitä, kun ne tulivat Tapparaa vastaan, sanoi kesken kauden KooKoosta HIFK:hon siirtynyt Malinen.

Kuopiossa syntyneen ja KalPassa kiekko-oppinsa saaneen Malisen lisäksi HIFK:n suuri sankari oli 11 vuoden tauon jälkeen liigan pudotuspeleissä torjunut Niklas Bäckström.

– Lätkäähän tämä vaan on, ei suuremmin jännittänyt. Mutta seuraava peli tulee pian. On paljon asioita, mitä pitää parantaa, Bäckström sanoi.

Kevin Lankinen pelasi kymmenen edellistä ottelua, mutta Tapparaa vastaan hän ei onnistunut kahdessa ottelussa.

– Jokainen pelaaja kaivoi syvältä sisimmästä tämän peli-ilmeen, tiivisti HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen.

 

Tappara sortui jäähyihin

 

HIFK:lla oli ylivoimamaalien lisäksi paljon hyviä asioita pelissään. Se piti Tapparan nimekkäät hyökkääjät pois tehotilastoista. Tapparan avausmaalin teki puolustaja Valtteri Kemiläinen ja toisen nelosketjun Sebastian Repo.

HIFK:lla oli muitakin hyviä tekopaikkoja. Juuso Puustinen ja Roope Hintz tuhlasivat parhaat, Juha Jääskä epäonnistui rangaistuslaukauksessa.

– Uskalsimme tänään pelata paremmin sitä peliä, mitä on harjoiteltu. Oli enemmän malttia, ei roiskittu kiekkoa, Bäckström sanoi.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola löysi helposti syyn tappioon.

– Meille tuli liikaa jäähyjä, keskittyminen ei ollut koko ajan hetkessä. HIFK:lla on taitavia pelaajia, oli vain ajan kysymys, milloin he löytävät yv-peliinsä tehoja.

Tapparan kannattajat heräsivät välieriin, sillä halli oli loppuunmyyty (7 300 katsojaa).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KalPan Myttynen: "Meilläkin oli huippupaikkoja"

JYP voitti niukasti Kuopiossa