KalPan kausi käyntiin etäharjoittelulla – Miettisen mukaan kotioloissa ratkaisee pelaajan oma halu kehittyä

Jääkiekon Liigan pelaajien kuukauden pituinen treenitauko tuli päätökseen tiistaina.

Koronakeväänä pelaajat eivät kuitenkaan ole totuttuun tapaan kokoontuneet heti yhteen, vaan liigakiekkoilijat ympäri Suomea valmistautuvat tulevaan omilla tahoillaan. Näin myös Kuopion KalPassa.

Päävalmentaja Tommi Miettisen mukaan liigajalkapalloilijoiden viime viikkoina soveltamaa pienryhmäharjoittelua ei tulla KalPassa lähiviikkoina näkemään.

– Koemme, että pienryhmäharjoittelu ei ole tässä hetkessä sopivaa, Miettinen linjaa.

Samaa linjausta noudattavat muutkin liigajoukkueet jo pelkästään sen takia, että jääkiekon pelaajayhdistys sekä SM-liigan johtoryhmä ovat tahoiltaan linjanneet pienryhmäharjoittelun ei-hyväksyttävänä muotona nykyhetkessä.

– Hommat on laitettu eilen aamulla (tiistaina) käyntiin etäharjoittelun merkeissä näiden rajoitusten puitteissa, Miettinen kertoo.

Kuopiolaisjoukkueen pelaajille on rakennettu kotioloissa toteuttavat harjoitusohjelmat. Lisäksi luvassa on Miettisen mukaan myös yhteistreenejä Zoom-etäkokousohjelman avulla.

KalPa-valmennus on jo löytänyt keinoja ja mahdollisuuksia pelaajien fysiikan kehittämiseen. Pelkkä omakehonpaino ja lenkkipolku ei riitä liigakiekkoilijalle.

– Olemme haalineet kasaan tarvittavaa välineistöä sekä omasta takaa että yhteistyökumppaneilta. Pelaajat noutavat kasatun paketin yksitellen sovitusta paikasta. Pyrimme luomaan jokaiselle niin hyvät olosuhteet kuin tässä hetkessä on mahdollista. Teemme kaikkemme. Erikoinen tilanne vaatii erikoisia toimenpiteitä, mutta samalla tämä pitää nähdä mahdollisuutena mennä eteenpäin. Niin yksittäisen pelaajan kuin koko joukkueen, Miettinen sanoo.

– Luomme hyvät mahdollisuudet, ja loppu on kiinni pelaajan omasta halusta sekä omistajuudesta. Tekosyitä ja jossittelua ei jää. Yhteiskunnan muut haasteet ovat paljon isommat kuin meidän harjoitteluongelmat, hän lisää.

KalPa tiedotti tiistaina, että koronavirusvaikutusten johdosta sekä joukkueen pelaajat että valmennus leikkaavat palkkojaan. Miettisen mukaan oli tärkeää saada asia sovittua ennen harjoituskauden alkua.

– Se oli iso askel tässä. OIen todella tyytyväinen, miten tämä kaikkea koskettava vaikea tilanne, hoidettiin meidän seurassa.

– Pääsemme sen osalta valmistautumaan nyt selvillä askelmerkeillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Jääkiekko

KalPan kasvatti Kerman valittu uudistamaan Joensuun Kiekko-Poikia

KalPan hopeajoukkueen hyökkääjän ura jatkuu Slovakiassa

Taustayhtiöstä uutta potkua IPK:n Mestis-taipaleelle – Osakkailta kerättiin 150 000 euron potti

KalPan toinen tukihakemus tuotti tulosta: seuralle 100 000 euroa koronatukea

KalPan 90-vuotisjuhlakausi päättyi koronapandemian vuoksi tappiolliseen tulokseen

KalPan viime kauden yllätyspelaaja kertasi mennyttä vuottaan – "try outissa halusin syödä äijä äijältä sen pelipaikan itselleni"

Pohjois-Amerikan kentilläkin jo käynyt KalPa-kasvatti vahvistaa IPK:ta

Jääkiekkoseuran johtajalle 14 900 euron sakot liikenteessä toilailusta

Yli kentällisen verran pelaajia jää ilman sopimuksia KalPassa

Mestiksen tehohyökkääjä hakee kehitystä uralleen seuraavaksi IPK:sta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.