KalPan kova vire jatkui Kouvolassa

KooKoon ja KalPan välinen jääkiekon Liigan ottelu Kouvolan Lumon Areenalla päättyi lukuihin 1–2 (0–1, 0–0, 1–1).

KalPa jatkaa Liigassa sijalla 11. Kuopiolaiset nousivat pisteen päähän kymmenentenä olevasta KooKoosta, kun molemmat ovat pelanneet 25 ottelua.

KalPa on kerännyt seitsemästä edellisestä ottelustaan 18 pistettä. Vierasvoitto oli kuopiolaisille kolmas peräkkäinen. KooKoo ei ollut jäänyt ilman pisteitä seitsemässä edellisessä kotipelissään.

Kahdeksassa viimeisimmässä ottelussa KalPan verkko ei ole heilunut yhdessäkään kamppailussa varsinaisella peliajalla tai jatkoajalla kahta kertaa useammin.

KooKoon maalilla Juha Järvenpää torjui 23 kertaa, kun KalPan Niko Hovinen toisessa päädyssä on pysäytti kiekon 34 kertaa.

Illan ensimmäisen osuman teki KalPan Mikael Seppälä komean hyökkäyskuvion päätteeksi, kun avauserää oli pelaamatta ainoastaan 39 sekuntia.

Seppälän maaliin saivat syöttöpisteet Alexandre Texier ja Balazs Sebok.

Avauserässä nähtiin vauhdikasta jääkiekkoa, jossa parhaat maalipaikat ennen Seppälän osumaa osuivat KalPan Sebokille ja Sami Mutaselle. Molemmat vieraiden hyökkääjät purjehtivat läpi KooKoon puolustuksesta, mutta kumpikaan heistä ei saanut aikaiseksi kunnon laukausta viimeistelytilanteessa.

Kummatkin joukkueet pääsivät kokeilemaan kerran ylivoimapelaamista, mutta kuviot eivät toimineet maalien arvoisesti.

KalPa pääsi toisen erän alkupuolella ylivoimalle, kun KooKoon kuopiolaiskasvatti Toni Hyvärinen sai kahden minuutin rangaistuksen kampituksesta ajassa 25.53.

KalPan päävalmentaja Sami Kapanen on haikaillut tehokkaamman ylivoimapelaamisen perään, mutta vieraiden toinenkaan kerta vajaata vastustajaa vastaan ei tarjonnut hienouksia tai näyttäviä onnistumisia.

Ylivoimaa oli tarjolla keltapaidoille jälleen ajassa 29.08, kun KooKoon toinen kuopiolaiskasvatti Ville Vainikainen napautti Mikael Seppälää kasvoihin ja sai kahden minuutin rangaistuksen korkeasta mailasta.

KalPan illan kolmaskaan ylivoima ei rajonnut aihetta riemuun. Kiekon siirtely oli hidasta, eikä kunnon laukaisupaikkoja avautunut.

Kuopiolaisten illan toinen jäähy vihellettiin ajassa 32.20 Juuso Riikolalle kiinnipitämisestä. KalPan jäähykertymä kasvoi ajassa 37.05, kun Mikael Seppälä sai kaksiminuuttisen koukkaamisesta. Vieraiden tilanne paheni entisestään, kun Mikko Nuutinen koukkasi jäähyn arvoisesti ajassa 38.37.

KalPa kesti 28 sekuntia kahden miehen vajaalla ja selvitti myös erän lopun yhden pelaajan alivoiman.

KalPa selvitti kolmannen erän alkuun jääneet 37 sekuntia alivoimaa ja pääsi itse ylivoimalle ajassa 41.37. Ylivoima ei tuottanut taaskaan tulosta.

Seuraavaksi oli KooKoon vuoro hukata ylivoimatilaisuus, kun Santeri Lukka sai 2+10 minuuttia selästä taklaamisesta.

KalPa sai jälleen mahdollisuuden kokeilla vajaalla pelanneen puolustuksen murtamista, kun Jan-Mikael Juutilainen sai huitomisesta jäähyn ajassa 48.05. KalPan pyöritys oli tällä kerralla mallikasta ja laukauksia lähti hanakasti. Maalia ei kuitenkaan syntynyt.

Lopulta illan kuudes ylivoimatilaisuus oli se, jonka KalPa hyödynsi. Kapteeni Tommi Jokinen teki näyttävän pyörityksen päätteeksi kauden ensimmäisen maalinsa. Syöttäjät olivat Otto Leskinen ja Eetu Luostarinen.

KooKoon 1–2-kavennus nähtiin ajassa 54.16, kun Anrei Hakulinen teki kauden ensimmäisen maalin Niko Hovisen taakse. KalPan maalivahdille peli oli kauden kolmas ja hän piti maalinsa puhtaana putkeen 174 minuuttia ja 16 sekuntia.

Kokoonpanot:

KooKoo:

Toni Kähkönen – Miikka Pitkänen – Patrick Bjorkstrand; Miro Keskitalo–Emil Kristensen

Anrei Hakulinen – Siim Liivik – Michael Keränen; Niko Tuhkanen–Jake Newton

Ville Vainikainen – Mikko Virtanen – Toni Hyvärinen; Jyri Niemi–Arttu Pelli

Tomi Leivo – Jan-Mikael Juutilainen – Eetu Pöysti

7. puolustaja Ville Järvinen

Maalivahti Juha Järvenpää

KalPa:

Alexandre Texier – Balazs Sebok – Kai Kantola; Juuso Riikola–Santeri Lukka

Tommi Jokinen – Eetu Luostarinen – Alexander Ruuttu; Ryan Wilson–Mathew Maione

Sami Mutanen – Ville-Vesa Vainiola – Mikko Nuutinen; Mikael Seppälä–Otto Leskinen

Jerry D'Amigo – Joni Ikonen – Janne Tavi

7. puolustaja Konsta Mäkinen

Maalivahti Niko Hovinen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Sami Kapanen KalPan pelaamisesta: "Nyt on positiivinen ongelma"

HIFK urakoi Kerhon kumoon