KalPan kultakypärä jätti TPS-tähdet varjoonsa

Perjantai-ilta toi isosti valoa KalPan synkkään Liigasyksyyn, kun sarjassa toisena keikkuva TPS taipui Niiralan Montussa voittolaukauksilla 3–2 (0–2, 2–0, 0–0, 0–0, 1–0).

Voittomaalin taituroi Alexandre Texier, joka oli illan ratkaisukisassa ainoa onnistuja.

KalPan edellinen voitto Liigassa irtosi myös voittolaukauksissa. Varsinaisella peliajalla Sami Kapasen valmennettavat ovat korjanneet kolme pistettä edelliskerran lokakuun 5. päivä.

KalPa–TPS -ottelussa kenttätapahtumia johti KalPan kultakypärä Otto Leskinen, joka toi ylivoimamaalillaan joukkueensa tasoihin. Kuopiolaisjoukkueen moottoriksi noussut Leskinen jätti turkulaistähdet kuten Ilari Filppulan, Oula Palveen ja Kaapo Kakon varjoonsa.

Kapanen myönsikin, että joukkueen korkeimmat peliminuutit illasta toiseen pakkiparinsa Ryan Wilsonin kanssa keräävä Leskinen on paitsi maalintekijä, myös hyökkäyspelin rytmittäjä.

– Liigassa on vaikeaa saada hyökkäystä pelkästään hyökkääjillä. Se tarvitsee pakkien tukea ja taustaa.

– Leskinen haastaa jalalla, kuskaa ja puskee kiekon kanssa samalla luoden tekopaikkoja. Hän ottaa tällä hetkellä isoa vastuuta, Kapanen jatkoi.

Leskinen on tällä hetkellä vahvasti kulkemassa KalPan viime kauden parhaan pelaajan puolustajan Mathew Maionen askelmerkillä kohti isompia liigoja.

21-vuotias pieksämäkeläislähtöinen Leskinen on kulkenut Kapasen kanssa samaa polkua jo A-junioreissa. Kuluvalla kaudella kaikki KalPan ottelut pelannut Leskinen on kerännyt tehot 4+9=13.

– Olen tykännyt Kapasen valmennuksesta. Tuntuu, että hän luottaa minuun.

– Oma tavoitteeni täksi kaudeksi on ollut iso rooli KalPan joukkueessa.

Leskinen siirtyi PiPS:tä KalPaan B-ikäisenä. Kuopiolaisten liigamiehistöön hän nousi ensimmäisen kerran kaudella 2015–2016 ja nyt hän jauhaa kilpipaitojen johtajana. Isot peliminuutit vaativat puolustajan mukaan palautumisen tarkkailua.

– Pelien aikana tärkeintä on muistaa juoda riittävästi nesteitä, että suoloja riittää kropassa.

Leskisen mukaan joukkue ei ole lannistunut tappiopainotteisesta syksystään.

– Uskomme, että kelkka vielä kääntyy, kun jaksamme tehdä oikeita asioita. Totta kai tämä TPS-voitto kasvattaa meidän itseluottamusta.

KalPan pelaavasta kokoonpanosta tippui keskiviikon ottelussa Lasse Lappalainen ja aivan TPS-pelin alla sivuun jäi Cade Fairchild. Kuopiolaiset jaksoivat kuitenkin jauha kapealla miehistöllään, vaikka TPS meni aivan avauserän päätössekunnilla jo 0–2 -johtoon.

– Voitto ratkesi meidän kärsivällisyyteen. Se on henkisesti iso asia, kun joukkue ei luhistunut avauserän katastrofihetkistään, Kapanen iloitsi.

– Avainpelaajia oli poissa, joten joukkueen illan ryhti oli sitäkin isompi.

3 140 katsojaa pääsi varsinkin kolmannessa erässä nauttimaan kotijoukkueen vauhdista, kun KalPa jaksoi raastaa ja karvata. Ainoastaan hyökkäyspään viimeistelyssä oli suurta huolimattomuutta.

– Jatkoaika oli positiivinen. Uskalsimme pysyä kiekossa.

KalPan seuraava Liigaottelu on viikon kuluttua perjantaina, kun Kuopiossa vierailee Sport. Kapasen mukaan joukkue ottaa viikonlopun ajan happea yhteistapahtuman merkeissä.

– Ensi viikko on iso harjoitteluviikko, jolloin meidän pitää päästä kiinni avainasioihin toistojen kautta. Pelaamisemme ei ole vielä kauhean vakaalla pohjalla, Kapanen luonnehti.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Jääkiekko

KalPa luottaa kiekollisen puolustajan roolin oman pelaajatuotannon kasvatille: "Tavoitteenani on vakiinnuttaa paikka miesten joukkueessa"

KalPa otti avausvoiton JYPistä: "Meillä oli selvä nouseva käyrä pelissä"

NHL-tähtien säihkettä nähdään ensi vuonna Kuopiossa

Naisten jääkiekkobuumi näkyy Kuopiossakin – KalPa on panostanut naisten tiimiinsä

Kärpät kylvetti KalPaa Iisalmessa – Rantaeskola teki kuopiolaisten ainoan osuman

KalPa valitsi kapteenit alkavalle kaudelle

KalPan uusi valmentaja Tommi Miettinen: "Mitään hidasta kiekottelua emme voi lähteä pelaamaan"

Stanley cup – Kaikki muu on toissijaista Jarmo Kekäläiselle: "Sen saavuttamalla ratkeaisi moni muukin asia"

IPK kokeilee useita pelaajia – Huttunen KalPan testissä

Toimitusjohtaja Toni Saksmanin työmäärä kevenee tulevalla kaudella – KalPa hankkii urheilutoimenjohtajan: "Tuntuu, että aika ei riitä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.