KalPan kulttipelaaja paljastaa, miksei palannut Kuopioon vaikka sopimuskin oli jo valmiina

Kausilla 2010–2011 ja 2011–2012 KalPassa pelannut amerikkalaispuolustaja Ryan Lannon nousi lyhyeksi jääneen SM-liiga-taipaleensa aikana kuopiolaiskannattajien sydämiin.

Lannonin ura KalPassa katkesi tammikuussa 2012 runkosarjan ottelussa HIFK:ta vastaan hänen loukattuaan polvensa Eetu Pöystin puhtaan taklauksen seurauksena.

Samalla oli katketa koko pelaajaura.

Onnekseen Lannon kuitenkin toipui vammastaan täysin. Seuraavalle kaudelle pelipaikka aukesi Itävallan Grazissa, jossa tekemisen taso ei kuitenkaan ollut samalla ammattimaisella tasolla kuin SM-liigassa.

Kaudelle 2013–2014 Lannonilla oli jo esisopimus KalPan kanssa. Mies ei kuitenkaan tuntenut olevansa täydessä iskussa, eikä paluu Kuopioon toteutunut.

– Minulla oli liian paljon kunnioitusta KalPaa kohtaan, joka oli hoitanut kaikki asiat erinomaisesti minua kohtaan, että olisin tullut sinne pelaamaan ilman, että olisin ollut 100-prosenttisesti sitoutunut, puolustaja muistelee KalPan verkkosivuilla julkaisussa tuoreessa haastattelussa.

Pelaajaura jäi tauolle neljäksi vuodeksi. Tänä aikana Lannon kertoo toimineensa muun muassa osa-aikaisena luistelu- ja taitovalmentajana, tehden töitä yhdessä NHL:stä tutun luistelugurun Paul Vincentin kanssa.

– Lisäksi olen ollut mukana Red Bull Hockey Academyssä ja viime talven työskentelin nuorten taitovalmentajana niinkin eksoottisessa paikassa kuin Hong Kongissa, Lannon paljastaa.

Kuluvalla kaudella Lannon on palannut jälleen pelaajana kaukaloon. Hän aloitti kautensa ECHL:n Worcester Railersissa ja siirtyi neljän ottelun jälkeen samassa liigassa kiekkoilevaan Atlanta Gladiatorsiin.

Lannon muistelee yhä lämmöllä Kuopiossa viettämäänsä aikaa. Muun muassa maassa olleen lumen määrä oli tullut yllätyksenä tammikuussa 2011 Savoon saapuneelle yhdysvaltalaiselle.

Hän paljastaa myös kuulleensa etukäteen vähemmän rohkaisevia puheita KalPan silloisesta päävalmentajasta Pekka Virrasta.

– Muistan, että minulle kerrottiin ettei valmentaja tulisi ehkä pitämään minusta, koska olen amerikkalainen. Mutta hän kunnioitti sitä kuinka pelasin ja kauden lopulla olisin voinut kutsua meitä kavereiksi!