KalPan otteluiden pysäköintijärjestelyt muuttuvat – pysäköinninvalvonta kertoo oman reagointinsa: "Tämä on kaupungin vastaantulo"

Jäähallin ja uimahallin alueen remontti aiheuttaa alkavalla kaudella suuria muutoksia aikaisempaan verrattuna niin KalPan otteluiden kuin kaupunginteatterin tapahtumailtojen pysäköinteihin.

Jäähallin päädyssä ollut parkkipaikka on kokonaan pois käytöstä, sillä paikalle rakennetaan parhaillaan uutta uimahallia.

Korvaavia pysäköintitiloja löytyy jääkiekko-otteluiden aikaan valtuustotalon normaalista laajennetulta pysäköintialueelta hallin välittömästä läheisyydestä, Niiralan ja Klassikan koulujen piha- ja kenttäalueilta sekä Haapaniemenkadun pysäköintitalosta ja torin alta.

KalPan markkinointipäällikkö Paula Seppänen toivoo kuitenkin ihmisten saapuvan peleihin hyvissä ajoin.

– Olemme saaneet hyvin korvaavia parkkipaikkoja, mutta ihmisillä ei ehkä vielä ole tarpeeksi tietoa järjestelyistä. Pyrimme informoimaan asiasta mahdollisimman hyvin, Seppänen sanoo.

– Peliin kannattaa tulla ajoissa senkin takia, että B-ovi ei ole lainkaan käytössä, hän muistuttaa.

 

Teatterinjohtaja Pekka Laasonen on huolissaan niistä illoista, jolloin KalPan kotiottelut ja teatteriesitykset sattuvat samaan aikaan.

– Niinä iltoina edessä on kieltämättä aikamoinen haaste. Meillä ei enää ole käytössä vanhaa sairaanhoito-oppilaitoksen päädyssä ollutta parkkia ja KalPan otteluun tuleville on luvattu paikkoja Niiralan koulun pihalta.

KalPan kotiottelu ja teatteriesitys sattuvat samaan aikaan perjantaina 28. syyskuuta ja heti perään viikkoa myöhemmin, jolloin teatterissa on kaksi esitystä samaan aikaan.

– Hieman erikoisessa tilanteessa olemme, mutta pyrimme olemaan aktiivisia ja tiedottamaan hyvin asiasta. Toivomme, että mahdollisimman moni tulisi paikalle julkisilla kulkuneuvoilla. Teatteriin toki monesti tullaan omalla autolla, kun on vähän juhlavampaa vaatetta päällä, Laasonen sanoo.

Teatteriesityksiin kannattaakin saapua hyvissä ajoin, ja varata aikaa sopivan parkkipaikan löytymiseen, sillä jääkiekko-otteluiden tapaan teatteriin ei pääse myöhästyneenä sisälle.

– Meillä on se tilanne, että jos kaksi minuuttia myöhästyt, niin ovet ovat kiinni, Laasonen muistuttaa.

Kuopion lakimies Mika Mäkäräinen sanoo kaupungin pitäneen asian tiimoilta palaverin poliisin kanssa.

– Meillä on yhteinen näkemys viranomaisten kanssa ja nyt sitoutamme massatapahtumien järjestäjät siihen. Alueen olosuhteet ovat muuttuneet, mutta vastaavasti on lisätty paikkoja, jotka ovat käytössä pysäköintiin tapahtumien aikana, Mäkäräinen kertoo.

Kaupunki lupaa Haapaniemen pysäköintitalon parkkipaikat ilmaiseksi KalPan pelien aikana ja toriparkin puoleen hintaan.

– Tämä on kaupungin vastaantulo. Puuttumiskynnys virheelliseen pysäköintiin on sama kuin ennenkin, sillä poliisi ohjaa toimiamme. Massatapahtumat eivät anna eri vapauksia pysäköinnin suhteen, Mäkäräinen sanoo.

– Järjestäjä vastaa pysäköintipaikkojen riittävyydestä, ja me toivomme, että tapahtumiin riittää tulijoita, hän jatkaa.

Haapaniemenkadun pysäköintitalossa on kaikkiaan 213, ja toriparkissa peräti 1 260 autopaikkaa.

– Haapaniemenkadun pysäköintitalossa riittää paikkoja, vaikka osa on vuokrattu kuukausisopimuksilla. Toriltakin on jäähallille vain viiden minuutin kävelymatka, Kuopion Pysäköinti Oy:n toimitusjohtaja Ari Pääkkö muistuttaa.

Lisäksi Kuopion ja Siilinjärven kaupunkiliikenteen busseissa peritään ”KalPan pelipäivä” -mobiililipulla A- ja AB-vyöhykkeillä vain lastenlipun hinta 1,70 euroa niiltä, joilla on peliin lippu tai kausikortti.

Uudet järjestelyt

Yleisön toivotaan saapuvan ajoissa hallille

Kuopion jäähallin eli Niiralan Montun pysäköintijärjestelyt ovat muuttuneet jää- ja uimahallien rakennustöiden takia.

Sisääntulo halliin on myös muuttunut viime vuodesta, sillä A- ja B-ovi eivät rakennustöiden takia ole käytössä. Tämän vuoksi yleisön toivotaan saapuvan peleihin hyvissä ajoin.

Jäähallin ympärillä ei aikaisempien vuosien tapaan ole lainkaan pysäköintipaikkoja yksityisille autoille.

Sen sijaan hallin välittömästä läheisyydestä löytyy runsaasti paikkoja valtuustotalon paikoitusalueelta sekä Niiralan ja Klassikan koulujen pihoilta ja kenttäalueilta.

Kaupunki tarjoaa peli-iltoina ilmaisen pysäköinnin Haapaniemenkadun pysäköintitalossa ja toriparkin pysäköinnin puoleen hintaan.

Katsojat pääsevät KalPan peleihin Kuopion ja Siilinjärven kaupunkiliikenteen busseissa ”KalPan Pelipäivä” -mobiililipulla. Mobiililippu on lastenlipun hintainen ja käy vyöhykkeillä A ja AB. Alennus on voimassa, jos on ennakkoon ostettu pelilippu tai kausikortti. Kausikortti tai pelilippu tulee näyttää bussissa. Bussilippu on hankittava pelipäivänä Vilkun mobiilisovelluksesta. Alennus on voimassa peli-iltana klo 24.00 asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusi Ytimessä-sarja: Sami Kapasen mukaan KalPa hyötyy entistä kapeammasta kaukalosta

Liigaan tulee tukku sääntöuudistuksia: rankkarin saa ampua kuka vaan

Uusimmat

Jääkiekko

Jääkiekon suomalaisella huippunaisella jälleen perussunnuntai: alivoima-, tasoitus- ja jatkoaikamaali

Voitto JYPistä vankisti KalPan asemaa – Miettinen äärimmäisen kiitollinen joukkueen sitoutumisesta

Ilman luottopakkejaan pelannut KalPa taisteli vierasvoiton JYPistä

Vain Tanja Niskanen onnistui maalinteossa Kärppiä vastaan

IPK joutuu palaamaan Joensuusta ilman pisteitä – Jokipojat parempi maalein 6–3

Luottopuolustaja on poissa kokoonpanosta – KalPalla erikoisjärjestelyitä puolustuksessa

Sport tyrmäsi KalPan: Wilsonin ja Pitkäsen peli päättyi loukkaantumiseen

KalPa taipui kotiyleisön edessä jumbojoukkueen edessä – Sportin Chris DeSousa maalasi kolmesti

Seuratoverit lahjoittivat Tuukka Raskille näyttävän Metallica-mallisen rumpusetin – Bostonissa juhlittiin suomalaisvahdin 500 ottelun mittaista NHL-uraa

KalPa saa tuoreita miehiä kaukaloon – tehohyökkääjältä odotetaan heti tuloksia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.