KalPan pelitilaston kärjessä on hieman yllättävä mies – Raahen poika tuskin kuvitteli tekevänsä ennätystä Kuopiossa

KalPan pukukopissa istuu tuttu mies. Hän on Jyri Junnila, jolla on nyt Liigan pelejä kuopiolaisseuran riveissä kymmeneltä eri kaudelta.

Perjantaina syntyy meriitti, jota nuori Raahen poika tuskin osasi arvata, kun hän aloitteli jääkiekkoa alakoulun ensiluokkalaisena. Teräskiekon kasvatista tulee Jukurit-ottelussa eniten Liigan runkosarjan otteluja KalPassa pelannut kiekkoilija. Peli on Junnilalle KalPa-paidassa numero 404.

Viime kierroksella hän nousi tasoihin Jussi Timosen kanssa.

– Vai tällainen on tilanne. En tiennytkään, Junnila sanoo hieman hämillään.

– Eihän se tietenkään huonolle tunnu, että on saanut pelata suurimman osan urasta täällä hyvässä seurassa. Merkkipaalu on sellainen, jota voi pohtia tarkemmin uran jälkeen, Junnila tuumii.

Junnila tuli ensimmäisen kerran KalPaan kaudeksi 2007–08. Ensimmäinen kausi Kuopiossa tuotti tehot 11+15=26. Kertymä on yhä Junnilan kausiennätys.

– Pelaan sellaista roolia, joka ei näy jatkuvasti pisteinä. Ensimmäisen KalPan kauden jälkeen minusta on tullut kokonaisvaltaisempi pelaaja. Junnumainen höntyily on jäänyt ja pelikäsitys parantunut, Junnila toteaa.

Pienikokoisen hyökkääjän erikoisosaamista on esimerkiksi alivoimapelaaminen. Hän karvaa ärhäkästi ja yllättävästi, joka aiheuttaa vastustajalle ongelmia kuvioiden käynnistämisessä. Junnila on kiusallinen takiainen myös tasakentällisin, kun hän pörrää vastustajan kintereillä peräänantamattomana.

Junnilan raju uurastaminen on ollut kuopiolaisten kannattajien mieleen. Hyökkääjää nauttii kovaa suosiota kannattajien joukossa, vaikka hän ei loistakaan tehomiehenä kuin ajoittain.

– Kannattajien arvostus on asia, josta tulee hieno tunne. Pelaamiseen saa lisää voimaa, kun yleisö elää mukana, Junnila sanoo.

Laitahyökkääjä aloitti kauden Oulun Kärpissä, jossa hän on juhlinut kahteen otteeseen Suomen mestaruutta. Viimeksi viime keväänä.

Kärpät on suurin suosikki myös tämän kauden Liigan voittajaksi. Seura on hankkinut runkosarjassa pisteitä ennätystahtiin. KalPa puolestaan kamppailee viimeisistä pudotuspelipaikoista.

– Minulle ei ollut vaikea paikka lähteä Kärpistä Kuopioon. KalPassa pelaajan on hyvä olla ja koen, että olen täällä enemmän hyödyksi joukkueelle kuin Oulussa. Kärpät antoi minulle vapaan mahdollisuuden tehdä ratkaisuni, Junnila kertoo.

Kuopiosta löytyi asunto, mutta perhe jäi Ouluun, jossa lapset käyvät koulua. Junnilan perheen kolmesta lapsesta kaksi on syntynyt Kuopiossa.

– KalPa ja Kuopio merkitsevät minulle paljon. Hienoimmat muistot ovat tietysti menestysvuosilta, Junnila kertaa.

Junnila oli mukana KalPan pronssijoukkueessa kaudella 2008–09 ja hopearyhmässä sesongilla 2016–17.

KalPa taistelee näillä näkymin viimeisestä pudotuspelipaikasta JYPin ja Sportin kanssa.

– Kärpissä voitot ruokkivat koko ajan itseluottamusta. KalPalla on hyvä joukkue, ja tuloskunnon saa paremmaksi, kun peliin löytyy rentoutta. Välillä pelaaminen on ollut liian väkinäistä. En tosin neljän pelin tuntumalla voi vielä kovin syvällisiä analyysejä tehdä. Pikkunapsua homma vaatii, Junnila toteaa.

– Meidän pitää olla työteliäitä ja tehdä tätä toisille. Pitää välittää joukkuekavereista ja auttaa heitä. Kova liike ja luistelutehokkuus antavat mahdollisuuden siihen, että voimme olla aktiivisia, Junnila jatkaa.

Junnila on kokenut 34-vuotias pelaaja, jolla on Liigan runkosarjassa yhteensä 649 ottelun kokemus.

– Hyvältä tuntui palata KalPaan. Tästä tuli intoa taas lisää. Aikomuksena on jatkaa uraa myös tämän kauden jälkeen, mutta vielä en tiedä missä. KalPan kanssa olen sopinut vain tästä keväästä, Junnila kertoo.

KalPa–Jukurit, Liigan ottelu Kuopion Niiralan Montussa tänään perjantaina kello 18.30.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Jääkiekko

Jääkiekkoseuran johtajalle 14 900 euron sakot liikenteessä toilailusta

Yli kentällisen verran pelaajia jää ilman sopimuksia KalPassa

Mestiksen tehohyökkääjä hakee kehitystä uralleen seuraavaksi IPK:sta

Jääkiekon MM-kilpailut saattavat siirtyä kahdella viikolla – Vaikutuksia Liigan aikatauluun

Sodan alta nopeasti turvaan – elämä jääkiekkoilijan vaimona on tuonut Heidi Kiiskisen eteen erikoisiakin tilanteita

Tuplajäät saa uuden toimitusjohtajan – Lippumäki avattaneen uudelleen kesäkuun alussa

KalPassa liigauransa aloittanut hyökkääjä siirtyy Jokereihin

KHL:ssä arvostettua hyökkääjää ei tarvinnut houkutella KalPan omistajaksi – "Jos uran jälkeen en ole muuta suunnitellut, niin voin ainakin olla KalPan taustalla ja jeesiä"

IPK yhtiöittää Mestiksen toimintansa – tunnettuja nimiä omistajiksi

IPK-hyökkäykseen maajoukkuevahvistus Ranskasta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.