Nuorissa Leijonissa kultaa juhlinut puolustaja lopettaa uransa loukkaantumisen vuoksi

KalPan puolustaja Eetu Sopasen, 21, ura ammattikiekkoilijana on ohi loukkaantumisen vuoksi, seura tiedottaa.

Sopanen loukaantui 10. marraskuuta 2016 pelatussa ottelussa SaiPaa vastaan törmättyään oman maalin takana SaiPan pelaajaan ja pudottuaan sen jälkeen joukkuetoverin jalkojen päälle. Hän ennätti pelata KalPassa vain kymmenen Liiga-ottelua.

– Nyt voisi jo todeta, että pitää käydä todella syvissä vesissä ponnistaakseen ylöspäin. Käänsimme kaikki mahdolliset kivet ja lukuisista yrityksistä huolimatta oli täysin mahdotonta jatkaa ammattilaiskiekkoilijan uraa, Sopanen kertoo.

– Tämä on ollut ihan päivittäisellä tasolla kamppailemista ja selviämistä. Yli vuosi on jo taisteltu ja tämä oli ainoa jäljellä ollut ratkaisu, hän jatkaa.

Sopasen mukaan hänen vammansa ei tällä hetkellä anna mahdollisuutta esimerkiksi täysipäiväiseen opiskeluun. Hänellä on kuitenkin kova halu työskennellä tulevaisuudessa urheilun ja etenkin jääkiekon parissa.

Hän kiittää läheisiään ja KalPaa saamastaan tuesta.

– KalPalle on seurana aina tärkeää pelaajan hyvinvointi, ja kun vamman vakavuus kävi ilmi, käänsimme tuen kaukaloihin palaamisesta normaaliin arkeen sopeutumiseen. Tulemme toimimaan Eetun tukena myös jatkossa, ja Eetu on aina tervetullut pukukoppiin sekä joukkoomme, KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman toteaa.

Sopanen ennätti lyhyeksi jääneellä ammattilaisurallaan voittaa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden vuonna 2016.

Lupaava ura katkesi loukkaantumiseen – Eetu Sopasen isä kiittää IS:ssä KalPaa: " Lämmittää näin isänäkin suunnattomasti"