KalPan riveissä SM-liigan pahat pojat

Mistä löytyvät SM-liigan kuumakallet?

Tilastojen mukaan Kuopiosta. KalPa on kerännyt enemmän jäähyjä kuin yksikään muu joukkue koko sarjassa. Kokonaisminuuttimäärä on 287. Seuraavaksi eniten pahnoilla ovat istuneet Porin Ässien (248 minuuttia) ja Turun Palloseuran (237) pelaajat.

Kuopiolaisten kokonaiskertymässä painavat aika lailla viime viikon vieraspelit Turussa ja Raumalla. Matkalta tarttui mukaan peräti 165 rangaistusminuuttia.

KalPan valmentaja Pekka Virta ei halua vääntää mustaa valkoiseksi - tunteet ovat käyneet viime peleissä kuumina.

- Meitä provosoidaan tällä hetkellä aika paljon. Kun joukkueesta lähti kokoa ja kokemusta, niin lasketaan, että fyysisyys on se ase, joka meihin parhaiten tehoaa. Mutta mielestäni olemme antaneet samalla mitalla takaisin.

Virta kokee tuomarilinjan muuttuneet kuopiolaisia kohtaan, kun pitkän ja menestyksekkään uran luoneet veteraanit väistyivät riveistä.

- Kun (Sami) Kapasta tai (Kalle) Sahlstedtia rikottiin, niin pilli soi. Nyt kun (Sakari) Salmista rikotaan, niin sanotaan, että hän kaatuu vain pienen koonsa vuoksi. Jollain tapaa tuomarit eivät enää kunnioita pelitapaamme edelliskausien malliin.

KalPa kohtaa Ässät tiistaina klo 18.30 Niiralan hallissa.

Adam Masuhr kärsii Raumalla lauantaina polvitaklauksesta saamaansa pannaa. Liigan kurinpitäjän Sampo Liusjärven päätäntävallan alla on, saako puolustaja vielä mahdollisia lisäsanktioita.

- Mitään ei ole ainakaan toistaiseksi kuulunut. Hieman pelonsekaisin tuntein tässä odotellaan, että tehdäänkö Adamin taklauksesta jotain ennakkotapausta. Sehän oli kaukana tahallisesti, summasi Virta maanantaina iltapäivällä.

SM-liiga kokoontuu käsittelemään Masuhrin tapausta keskiviikkona, jolloin liiga ottaa kantaa mahdollisesta pitemmästä pelikiellosta.

- Kun (Janne) Jalasvaara oli toissa kaudella sivussa polvitaklauksen jäljiltä puoli vuotta, niin taklaaja sai yhden ottelun kiellon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.