KalPan unelma CHL-jatkopaikasta mureni jatkoajalla

KalPan taistelu jääkiekon Mestarien liigassa katkesi neljännesvälierien jatkoaikatappioon Fribourg-Gotteronin vieraana Sveitsissä.

Fribourg kohtaa puolivälierässä Vitkovice Ridera Ostravan. Ottelun ratkaisi ajassa 61.20 Yannick Rathgeb, Julien Sprungerin ja Roman Cervenkan syötöstä. Jatkoaika pelattiin kolmella kolmea vastaan.

Sveitsiläiset voittivat ottelun 3–2 (1–1, 1–1,0–0, 1–0) ja otteluparin yhteistuloksella 4–3.

KalPa aloitti ottelun pirteästi ja Matias Myttysellä oli paikka viedä kuopiolaiset johtoon neljännellä minuutilla, mutta kotijoukkueen maalivahti Benjamin Conz torjui.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi ylivoimalla. KalPa selvisi Sami Mutasen kaksiminuuttisesta nopeasti, kun Greg Maul din tasoitti puntit kamppaamalla vain 18 sekuntia myöhemmin. Kun Chris Rivera otti minuutti ja 18 sekuntia myöhemmin myös jäähyn, pääsi KalPa yrittämään ratkaisua viidellä kolmea vastaan, mutta Conz torjui Janne Keräsen ja Jesse Mankisen yritykset.

Yhden miehen ylivoimalla ottelun alkua hallinnut KalPa viimein onnistui. Santeri Lukka syötti, Myttynen harhautti itsensä tekopaikkaan ja laukoi 0–1.

Fribourg kuittasi tasoihin vain puolitoista minuuttia KalPan johtomaalin jälkeen, kun KalPan maalilla pelannut Denis Godla joutui laskemaan illan kolmannen sveitsiläislaukauksen taakseen. Greg Mauldinin maaliin esityön tekivät läpiajoon vapauttavan syötön antanut Killian Mottet ja Yannick Rathgeb.

Tasoituksen jälkeen sveitsiläisisännät pääsivät paremmin sisään peliin ja Fribourg pääsi ylivoimalla, kun Niko Mikkola otti kaksi minuuttia estämisestä. KalPa kuitenkin kesti alivoiman.

Kotijoukkueen maalivahti Benjamin Conzille merkittiin avauserään 11 torjuntaa ja KalPan Godlalle kuusi.

KalPa pääsee aloittamaan toisen erän ylivoimalla, kun kotijoukkueen Benjamin Neukom otti jäähyn vain seitsemän sekuntia ennen avauserän päättymistä.

KalPalle tarjoutui toisen erän alussa loistava paikka karata johtoon, kun se pääsi pelaamaan kolme ja puoli minuuttia ylivoimaa. Maalit jäivät kuitenkin tekemättä, kun kotijoukkueen maalivahti Conz torjui niin Alexander Ruutun kuin Matias Myttysenkin yritykset.

Kun KalPa ei omista paikoistaan onnistunut, rankaisi Fribourg lähes heti tasakentällisille päästyään.

KalPassakin kaudella 2014–15 ihastuttanut Michal Birner oli vapautunut hetkeä aiemmin kaksiminuuttiselta, kun hän karkasi Julien Sprungerin syötöstä iskemään 2–1-johtomaalin.

Alkukauden KHL:n Traktor Tseljabinskissä pelanneelle Birnerille peli ja maali olivat sveitsiläisjoukkueessa kauden ensimmäiset.

Fribourgille tarjoutui paikka venyttää johtoaan toisen erän puolivälin jälkeen, kun Jaakko Rissanen otti kaksiminuuttisen. KalPa kuitenkin kesti alivoiman.

Lähes heti jäähyn jälkeen Birnerillä oli laatupaikkaa viedä Fribourg kahden maalin johtoon, mutta Godla maalilla kesti ja seuraavasta hyökkäyksestä iski KalPa.

Tommi Jokinen nosti kuopiolaiset 2–2-numeroihin Balazs Sebokin syötöstä kuutisen minuuttia ennen toisen erän umpeutumista.

KalPan tasoituksen jälkeen kuopiolaiset pääsivät yrittämään ylivoimalla, kun Nathan Marchon kamppasi itselleen kaksiminuuttisen.

Päätöserän jälkipuoliskolla Fribourg vyörytti hyökkäyksiä KalPan maalille, mutta kuopiolaiset pystyivät tappamaan muun muassa Santeri Lukan kaksiminuuttisen osin onnellakin.

Loppuhetkillä KalPakin sai hyvää painetta sveitsiläisten päätyyn, mutta 32 kertaa varsinaisella peliajalla torjunut Benjamin Conz ei ollut yllätettävissä.

KalPan riveistä puuttuivat Fribourg-ottelussa loukkaantumisten vuoksi maalivahti Eero Kilpeläinen, puolustaja Joonas Lyytinen ja hyökkääjä Ville-Vesa Vainiola sekä pitkäaikaistoipilas Antti Halonen.

CHL-liigan liveseurannassa ja tilastoissa KalPan maalivahdiksi oli merkitty virheellisesti Severi Kinnunen, mutta KalPan maalilla ottelussa pelasi Denis Godla.

HIFK ja JYP putosivat jatkosta CHL:ssä