Kanadaa rokottanut Ilomäki odottaa ykkösketjulta kovempaa suoritusta – "Vellu on aika hyvä siinä"

Suomen 2-1-voittomaalin MM-kisojen Kanada-voitossa tehnyt Arttu Ilomäki tietää, että vastus ei kevene piiruakaan lauantain iltaottelussa kisaisäntä Slovakiaa vastaan.

– Selvää on, että kova peli tulee. Meillä on hyviä pelaajia vastassa. Täytyy mennä 110 lasissa, jotta kamppailemme voitosta. Heillä on kotiyleisö, mutta sekin pitää kääntää voimavaraksi, Ilomäki tuumaa leijonat.fi-sivustolla.

 

STT:n haastattelussa KalPassakin kiekkoillut Ilomäki vaatii lauantain peliin itseltään ja ykkösketjun pelikavereiltaan (Rajala-Ilomäki-Savinainen) avausottelua enemmän.

– Pitää luoda enemmän paikkoja, joista tehdä maaleja. Pitää roikkua kiekossa maalin edessä. Vellu (Veli-Matti Savinainen) on aika hyvä siinä, Ilomäki evästi.

Lue myös: Kommentti: Kaapo Kakko, ihan oikea kultapoika
 

Päävalmentaja Jukka Jalosella ei Kanadan-kaadon jälkeen ollut muuta mahdollisuutta kuin antaa pelaajilleen myönteistä palautetta.

– Hyvää palautetta tuli, mutta kun nukkumaan mentiin, seuraava matsi oli jo mielessä. Fokus on tässä illassa, Ilomäki kertoi.

"Pelaajakin elää tunteella"

Leijonien kapteeni Marko Anttila näytti avausottelun alussa joukkueelleen mallia niittaamalla kanadalaispelaajan minuutin sisällä kaksi kertaa jämäkästi laitaan.

– Pelin alussa hakee aina fyysisyyttä. Nyt sattui muutaman kerran osumaan, ja se toi itsellekin virtaa. Yritän aina taklata, kun paikka on, Anttila kertoi.

Lue myös: Leijonat dominoi viisikkopelillä – Kakko iski kaksi, "Mörkö" pommitti alkutahdit
 

Kippari ei usko, että Leijonien peli menisi avausvoiton jälkeen leijumiseksi.

– Ollaan vieläkin näissä piireissä niin kokematon joukkue, että virtaa varmaan riittää ja kaikki ovat valmiina. Pystyimme Kanadaa vastaan kontrolloimaan fiiliksiä, mutta tietysti, kun halli on täynnä ja kauhea meteli, pelaajakin elää tunteella.

Suomen ja Slovakian ottelu on Kosicessa päivän viimeinen eli kolmas. Jää on koetuksella.

– Hallin jää ei maailman kevyin ole. Kun ulkona on eilistä lämpöisempää, väkeä on tulossa paljon ja on päivän kolmas peli, jää on varmaan heikompi, Anttila arveli.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Leijonia villisti kannustanut slovakkiyleisö on nyt vihollinen - "Käännetään se voimavaraksi"

Suomi saa illalla MM-jäällä vastaansa peilikuvansa

Ykkössentteri rohmusi pisteitä, mutta ei herkutellut - "Ei mun tarvinnut paljon mitään tehdä"

Leijonat dominoi viisikkopelillä – Kakko iski kaksi, "Mörkö" pommitti alkutahdit

Kommentti: Kaapo Kakko, ihan oikea kultapoika

Leijonat kaatoi MM-kisoissa Kanadan – Kakko viimeisteli kahdesti