Kapteeni Mörkö kaivoi aloituksen ja iski tasoituksen – "Tehtiin se, mitä yritettiin"

Milloinkahan viimeksi Suomi on tasoittanut MM-kisojen ratkaisuottelun aivan loppuhetkillä ilman maalivahtia? Ihan lähiajoilta sellaista ei tule mieleen, mutta kolossaalinen hyökkääjä Marko Anttila alias Kapteeni Mörkö moisen tempun teki.

Anttila rusikoi leijonien 4-4 -tasoituksen puolitoista minuuttia ennen loppusummeria.

- Joo, tulihan se aika hyvään paikkaan. Jos tuo nyt vähän hyvittäisi sitä, että on tullut tuhlailtua, maalitilinsä tämän kevään MM-jäillä avannut Anttila myhäili.

Heti perään hän jakoi kehuja koko porukalle.

- Uskomaton joukkue. Ei ollut helppo peli, väännettiin ja käännettiin. Uskottiin siihen, että pystytään parantamaan pelin aikana. Pakit tekivät tänään todella tärkeitä maaleja meille, Anttila sanoi.

Suomen neljä ensimmäistä maalia olivat pitkien poikien käsialaa. Kolme ensimmäistä osumaa laukoneet puolustajat Niko Mikkola, Petteri Lindbohm ja Jani Hakanpää ovat yli 190-senttisiä, Anttila itse yli kaksimetrinen. 5-4 -jatkoaikamaali oli kuitenkin kentän pienimmän miehen, 170-senttisen Sakari Mannisen käsialaa.

- Manninen luuli olevansa yli 190-senttinen, Anttila virnisti.

- Mutta olin aika varma, että kyllä se tuosta tekee.

Ennen tasoitusmaaliaan Anttila kävi kaivamassa aloituksen leijonille. Laitahyökkääjä komennettiin tilanteeseen yksinkertaisesta syystä ja homma hoitui, mutta henkselit eivät paukahdelleet.

- No, voisi se paremminkin sujua. Tuolta puolelta (oikealta) aloitus on helpompi rightin kaverille, meillä ei ollut nyt rightin sentteriä kokoonpanossa, Anttila taustoitti.

Sattumaa maali ei ollut.

- Onnea osittain, mutta kyllä me tehtiin se, mitä yritettiin, Anttila totesi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.