Kapteeni Mikko Koivu innostuneena nimekkäästä Leijonamiehistöstä: "Varmasti ollaan valmiina"

Mikko Koivu poistui viimeisenä jäältä jääkiekkomaajoukkueen harjoituksissa tiistaina Helsingissä. Vuoden 2011 maailmanmestaruusjoukkueen kapteeni Koivu sanoi aloittavansa uuden MM-urakan innolla, mutta painotti samalla kärsivällisyyttä omalla kohdallaan.

– Tässä MM-projektin alussa on aina pientä alkuhässäkkää järjestelyineen ja matkustamisineen, mutta nyt kun pikku hiljaa pääsee joukkueen mukaan harjoittelemaan ja hikoilemaan, niin homma lähtee varmasti rullaamaan, Koivu totesi.

Koivu ei ollut kokoonpanossa tiistain USA-ottelussa, mutta uskoo olevansa täydessä iskussa Leijonien MM-avauspelissä.

– Varmasti ollaan valmiina, kun kiekko tippuu perjantaina jäähän.

Suomen tämänkertainen MM-joukkue on luvalla sanoen poikkeuksellisen nimekäs. Esimerkillisenä joukkuepelaajana tunnettu Koivu ei kuitenkaan halua vertailla nykyjoukkuetta aiempiin MM-ryhmiin.

– Ainakin minun maajoukkueaikoinani meillä on aina olleet hyvät joukkueet jalkeilla ja aina ollut mahdollisuus mennä päätyyn asti. Eikä se ole siitä mihinkään muuttunut.

– Loppukahinoissa kaikki on sitten niin pienistä asioista kiinni. Mutta sanotaan niin, että fiilis on innostunut ja totta kai se on positiivista, että on saatu hyviä pelaajia mukaan.

Yhteishenki löytynee vaivatta

Koivu arvioi, että Suomen joukkue on sopiva sekoitus kokemusta, nuoruutta ja jotain siltä väliltä.

– Siinä mielessä meillä on kaikkea.

– Hyvä kokoonpano on tietysti lähtökohtaisesti hieno asia, mutta menestyäkseen joukkueen pitää hitsaantua yhteen. En kuitenkaan usko, että siinä olisi mitään vaikeuksia, Koivu totesi.

Päävalmentaja Kari Jalonen on antanut ymmärtää, että joukkueen johtavat pelaajat kuten Koivu saavat entistä enemmän sananvaltaa, kun Leijonien kentällisiä rakennetaan. Koivu pitää hyvänä, että pelaajia kuunnellaan, mutta muistuttaa, että viime kädessä kentällisten nimeäminen on valmentajan päätös.

– Turnauspelaamisessa olisi tietenkin etuna, että toimivat koostumukset löytyisivät mahdollisimman pian.   

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Näillä kentällisillä Leijonat lähtee USA:n kimppuun