Nyt tehdään historiaa! - Sami Kapasen poika suoraan ykkösketjuun

KalPa-kapteeni Sami Kapasen, 39, esikoinen Kasperi Kapanen, 16, debytoi miesten SM-liigassa torstai-iltana, kun kuopiolaiset kohtaavat kotonaan SaiPan.

Samalla Kasperi Kapasesta tulee kolmannen polven pääsarjapelaaja. Isoisä Hannu Kapanen, 61, kiekkoili aikanaan SM-sarjassa ja SM-liigassa HJK:n, Karhu-Kissojen, Jokereitten ja HIFK:n riveissä 320 runkosarjapeliä ja 11 playoffs-ottelua. Yli 900 NHL-ottelua pelannut Sami Kapanen on edustanut kotimaassa KalPan ohella HIFK:ta. Runkosarjapelejä on toistaiseksi 344 ja playoffs-otteluita 38.

Kapasten suvusta löytyy torstain jälkeen pääsarjapelaajia kolmessa polvessa. Vastaavaa ei SM-liigan historia tunne.

Kasperi Kapanen pääsee suoraan KalPan ykkösketjuun Jukka Voutilaisen ja Sakari Salmisen rinnalle. Paikka aukeni, kun ketjussa normaalisti pelannut Artturi Lehkonen puuttuu torstaina kuopiolaisten kokoonpanosta alle 20-vuotiaitten MM-leirityksen vuoksi.

Lehkonen oli nuorten maajoukkueen mukana jo viime viikolla. Tuolloin Kasperi Kapanen paikkasi liigajoukkueen harjoituksissa Lehkosta.

– Hän teki koko valmennustiimimme erittäin vahvan vaikutuksen. Samoin viimeaikaiset näytöt A-nuorten peleistä puolsivat näyttöpaikkaa miesten liigassa, valottaa KalPan vastuuvalmentaja Jari Laukkanen.

Kasperi Kapanen ei pääse pelaamaan ainakaan vielä isänsä kanssa. Sami Kapanen on toipilasosastolla ja paluu tositoimiin tapahtuu aikaisintaan vuodenvaihteessa.


KalPan Kentälliset SaiPaa vastaan

Maalissa Mikko Koskinen, varalla Henri Kiviaho.

Sakari Salminen–Jukka Voutilainen–Kasperi Kapanen; Marko Kauppinen–Jussi Timonen.

Kalle Kerman–Jasse Ikonen–Jukka Hentunen; Mikko Kukkonen–Adam Masuhr.

Janne Kolehmainen–Tommi Miettinen–Antti Kerälä; Miika Koivisto–Antti Halonen.

Ossi Saarinen–Joonas Riekkinen–Jyri Junnila.

Kasperi Kapasen tulevasta liigadebyytistä enemmän torstain Savon Sanomissa.