Kauden ennätysyleisö ei nähnyt KalPa-maalia – HIFK haki 0–4-voiton Kuopiosta

Lauantain Liiga-kierroksen mielenkiintoisin ottelu KalPa–HIFK päättyi vieraiden juhliin 0–4 (0–1, 0–2, 0–1). Niiralan Monttuun oli ahtautunut kauden ennätysyleisö, 4 544 katsojaa.

KalPalle ottelu oli kauden ensimmäinen, kun joukkue ei saanut tehtyä maalia. Se oli joukkueelle samalla myös kauden ensimmäinen, kun kotiottelusta ei irronnut yhtään pistettä.

Ottelun avauserässä nähtiinkin todellinen luistelukilpailu, kun joukkueet viihdyttivät kiekkokansaa vauhdillaan.

Kiekon liike päättyi ensimmäisessä erässä kuitenkin vain kerran maaliin asti, kun HIFK:n nuori Anton Lundell kaartoi Niko Hovisen maalin takaa laukaisupaikalle, mistä kiekko kimposi KalPa-puolustajan luistimesta maaliin.

KalPa pääsi yrittämään ylivoimalla kaksi kertaa kahden ensimmäisen erän aikana, mutta kuopiolaisten erikoispelaaminen oli tehotonta.

Sen sijaan tehoja ei puuttunu vieraiden ylivoimasta, kun Lundell vei joukkueensa 0–2 -johtoon ajassa 25.50.

Toisen erän aikana pelin hallinta valui ottelun edetessä koko ajan enemmän punapaidoille, ja lopulta Joonas Rask viimeisteli vieraiden johdon jo kolmeen maaliin.

KalPa aloitti kolmannen erän kirinsä ylivoimalla, kun Micke-Max Åsten otti toisen erän päätöshetkellä kahden minuutin jäähyn huitomisesta. Mutta kolmannella kerrallakaan Sami Kapasen valmennettavat eivät onnistuneet hyödyntämään yhden pelaajan ylivoimaansa.

HIFK:lla sen sijaan sujui päätöserässäkin, kun kokenut Lennart Petrell ajoi Hovisen eteen ja pisti kiekon varmasti maaliin.

Maalivahtien torjunnat: Hovinen 20, Atte Engren 18.

KalPan kentälliset:

1. Frank Gymer–Eetu Luostarinen–Kai Kantola; Ryan Wilson–Otto Leskinen

2. Tommi Jokinen–Balazs Sebok–Toni Hyvärinen; Lasse Lappalainen–Ari Gröndahl

3. Aleksi Klemetti–Alexandre Texier–Mikko Nuutinen; Lauri Taipalus–Joona Riekkinen

4. Juuso Könönen–Konsta Mäkinen–Topi Piipponen; Valtteri Parikka

Maalilla Niko Hovinen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.