Suomen NHL-tähti: MM-kisat ovat nuoremmille

Vaikka Kimmo Timosen edustaman Philadelphia Flyersin pelit loppuvat NHL:ssä runkosarjaan, ei 146 A-maaottelua pelannut puolustajakonkari ole tulossa Leijonien avuksi 3. toukokuuta käynnistyviin MM-kotikisoihin.

–Eikös sinne kisoihin ole jo joku ikäraja, 38-vuotias Timonen naurahtaa.

–En ole miettinyt koko MM-kisoja yhtään, koska olen sitä mieltä, että Suomessa on paljon nuoria hyviä puolustajia, joilla on ollut kotikisat koko kauden yhtenä päätavoitteista. Haluan antaa nuorille ja innokkaille paikan päästä siihen tavoitteeseen, Timonen vakavoituu.

KalPan kasvatin oma NHL-ura aukeni erinomaisilla näytöillä MM-kisoissa ja Naganon vuoden 1998 olympiaturnauksessa.

–Muistan, kun olin nuorempi, kisat olivat aina yksi kauden päätavoitteistani ja niihin oli kiva lähteä. Mutta nyt tässä iässä ja tässä kunnossa, jossa olen, en usko, että olisin hyvä apu kisoihin. Puhumattakaan siitä, etten ole pelannut isossa kaukalossa vuosiin, NHL:n puolustajien pistepörssissä sijalla neljä (4+23) ja suomalaispelaajista kolmantena oleva Timonen pohtii.

Kuopiolainen on pelannut jälleen kauden jokaisen ottelun NHL:ssä, vaikka vammat ovat kautta varjostaneetkin.

–Annan lopullisen vastaukseni MM-kisoihin liittyen kauden jälkeen, kun kaikki kipeät kohdat kropastani on kuvattu, mutta uskoisin, että MM-kisat jäävät minulta väliin.

Lue Timosen kuulumisista lisää keskiviikon Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.