Kimmo Timosen huippupeli pelasti Flyersin

Philadelphia Flyersin Kimmo Timosella riitti selkääntaputtajia ja muita kiittelijöitä, kun joukkue nousi päätöserän 2–4-tappioasemasta 5–4-jatkoaikavoittoon Washington Capitalsia vastaan. Timonen keräsi tehot 1+3.

Ottelu näytti karkaavan Wells Fargo Centerin isäntien käsistä, kun Capitals rankaisi Jakub Voracekin tappelujäähyistä kahdella ylivoimamaalilla, joiden väliin mahtui vain 26 sekuntia.

Idän viimeisestä pudotuspelipaikasta taisteleva Flyers kampesi kuitenkin kahden maalin takaa väkisin tasoihin.

Timonen alusti ensin illan toisella syötöllään Claude Giroux'n laukoman 3–4-kavennuksen.

Ottelua oli jäljellä vain kymmenen sekuntia, kun Flyers haki tasoitusta ilman maalivahtia ja Timonen latasi lämärillä kauden neljännen osumansa ja joukkueen jatkoajalle.

Yhteensä 23.29 minuuttia pelannut Timonen kruunasi liki täydellisen iltansa antamalla erinomaisen vapauttavan syötön Ruslan Fedotenkolle jatkoajalla. Toisen KalPa-kasvatin, Tuomas Kiiskisen, seurakaverina työsulun ajan KHL-seura Donbass Donetskissa pelanneella ukrainalaisella oli helppo työ ohittaa Capitalsin maalivahti Braden Holtby.

Voittonsa ansiosta Flyers nousi kahden pisteen päähän Itäisen konferenssin viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni olevasta New York Rangersista. Flyersillä on pelaamatta 13 runkosarjaottelua.

– Olen pelannut elämässäni niin paljon pelejä, että eiköhän seassa ole joku tätäkin unohtumattomampi, mutta hieno nousu meiltä. Tarvitsimme tästä pelistä kaksi pistettä ja otimme ne, Timonen summasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.