Kimmo Timosta kiinnostaa muu kuin valmentaminen

Hullunmyllyä. Sitä ovat olleet kaksi viime viikkoa Kimmo Timosen elämässä.

– Nyt lähden mökille, ja olen siellä pari päivää rauhoittumassa. Tulimme Suomeen kuusi päivää sitten. Heti sen jälkeen oli kaverin polttarit, vierailu Ponssella ja vähän kaikenlaista.

Vähän kaikenlaista on seurausta siitä, että Timonen pääsi 15. kesäkuuta juhlimaan jääkiekon arvostetuinta palkintoa, kun Chicago Blackhawks vyöryi NHL:n mestaruuteen.

– Tulihan tässä vähän ylimääräistä hommaa Stanley cupin johdosta, Timonen sanoo ja viittaa 21. heinäkuuta Kuopion torilla järjestettävään juhlaan.

Jääkiekko on vienyt kuopiolaista kolmekymmentä vuotta.

– Edessä on senkin suhteen erilainen kesä, kun ei tarvitse miettiä treenejä.

Suomesta Timosen perhe ehtii nauttia elokuun puoliväliin asti ennen kuin arki Philadelphiassa kutsuu jälleen.

Kimmo Timonen ei usko, että hänellä tulee olemaan vaikeaa täyttää elämästään jääkiekolta vapautuva aika.

– Veikkaan, että olemme Philadelphiassa vielä vuosia ennen kuin asumme taas täällä (Kuopiossa).

– Haluan toimia yhä jääkiekon parissa. Sitä ennen annan kuitenkin aikaa perheelleni. Pidän seuraavaksi aikalisän jääkiekosta. Voi mennä hyvinkin puoli vuotta, vuosi, etten tee mitään, Timonen sanoo.

Ennen Suomeen paluutaan hän ehti vaihtaa ajatuksiaan myös Flyersin toimitusjohtajan Ron Hextallin kanssa roolistaan kenties philadelphialaisseuran organisaatiossa.

– En kuitenkaan usko, että aloittaisin työskentelemään siellä vielä ensi syksynä. Hextall ymmärsi sen hyvin. Hän sanoi, että ota aikaa ja että kyllä me sinulle jotain keksimme, kun sen aika tulee.

Timonen myöntää, että eniten häntä kiinnostaa managerointi.

– Ei välttämättä managerin työ, vaan apumies siinä sivussa. Uskon, että minulla on silmää nähdä erilaisia pelaajia ja heidän taitojaan.

– Valmentaminen ei kiinnosta ainakaan tällä hetkellä. Uskoisin, että pystyisin antamaan siinä ohjeita varsinkin pakeilla. Valmentaminen vaan on hommaa, joka vaatii sinulta 24/7. Tällä hetkellä en ole siihen missään nimessä valmis. En millään tasolla. Toki ajatus voi muuttua, kun lapset ovat isompia.

Timonen vannoo, että hänen oma uransa pelaajana on nyt tässä.

– Totta kai tulen varmasti lähivuosina kaipaamaan niitä fiiliksiä, joita voitot ja häviöt joukkueessa aina synnyttävät.

Kaiken kokenut konkarikin yllättyi, kuinka viime vuosien NHL:n menestyjäkaupunki Chicago jaksoi mennä sekaisin tämän kauden mestaruudesta.

– Viisi päivää meni juhlahumussa. Uskon, että tajuan todella mitä on tullut tehtyä sitten, kun saan pokaalin tänne.

Juhlinta Timosen ympärillä ei todellakaan pääty Kuopion torilla heinäkuussa. Philadelphia Flyers on ilmoittanut, että 14. lokakuuta on ohjelmassa Kimmo Timosen ilta. Vastassa tuolloin kukapa muu kuin Chicago Blackhawks.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tutut NHL-pelaajat tähdittävät Timosen golftapahtumaa