Kommentti: Erikoinen ohjelma mittaa turnauskestävyyttä ja Jack Hughes on ihan poika vielä

Erikoinen on ollut näiden MM-kisojen otteluohjelma. Aika usein alkuun on läpsytelty useampi kamppailu niin sanottuja apumaita vastaan, mutta nyt leijonat kohtasi neljään päivään A-lohkon kolme kovinta vastustajaansa Kanadan, Slovakian ja Yhdysvallat.

Niistä jäi käteen seitsemän pistettä. Tulosta voi pitää odotuksiin nähden vähintäänkin kelvollisena, ellei jopa erinomaisena. Etenkin, kun myös maanantai-illan kamppailu oli täysin leijonien voitettavissa.

Seuraavaksi mitataan turnauskestävyyttä. Tiistai ja keskiviikko ovat pelien osalta Suomen joukkueelle välipäiviä, tiistai itse asiassa kokonaan vapaa kaikesta joukkueen toiminnasta.

Lue myös: Tappio kirveli maalihanat avannutta Pesosta – "Yhdysvallat oli paljon löysempi kuin Kanada"
 

Kun vapaat on lusittu, on ohjelmassa torstai-tiistai -akselilla neljä enemmän tai vähemmän pakkopullan makuista kamppailua Tanskaa, Britanniaa, Ranskaa ja Saksaa vastaan.

Eletään sitä hetkeä, joka ammoisina aikoina olisi voinut tarkoittaa muutamaa kosteahkoa iltapuhdetta ainakin osalle pelaajista. Kunnon nappomiehiä tai koko joukkuetta joron jäljille lietsovia kaljakenraaleita ei ole kuitenkaan leijonissa enää vuosiin nähty.

Se on tietysti vähän tylsää...

Otteluohjelma on toki ollut leijonille edullinen. Minimaalisella valmistautumisella MM-jäille sappuvat Kanada ja Yhdysvallat lienevät kisojen loppupuolella viisikkotasolla parempia kuin alkupäivinä.

Lue myös: Ruma tuomarivirhe ja kolme halpaa maalia – löyhämoraalinen Yhdysvallat kellisti leijonat
 

Yhdysvallat  oli itse asiassa maanantaina kamppailussa ajoittain luvattoman heikko. Etenkin toinen erä oli sellainen, että kiekoton peli kiinnosti jenkkipoikaa yhtä paljon kuin kokoonpanojen kommentointi Jukka Jalosta. Paremmalla maalivahtipelillä leijonat olisi jättänyt näin haluttoman vastustajan nollille.

Ottelu oli myös NHL:n ensi kesän ykkös- ja kakkosvarauksen Jack Hughesin sekä Kaapo Kakon ensimmäinen kohtaaminen miesten peleissä. Paljon hehkutetussa Hughesissa on epäilemättä valtavasti potentiaalia, mutta vielä tällä hetkellä tiistaina 18 vuotta täyttävä nuorukainen on pojannassikka miesten peleissä. Silti hänen otaksutaan olevan varaustilaisuuden ykkösnimi ennen Kakkoa.

Juuri nyt Kakko on kuitenkin huomattavan paljon valmiimpi ja oli lopulta tässäkin kamppailussa eräs kaukalon parhaista. Vaikka maali jäikin tällä kertaa tekemättä.

Ja pitää muistaa, että Kakkokin on edelleen voimakkaasti kehittyvä pelaaja. Jos olisin  NHL-seuran GM, varaisin Kaapo Kakon kerran kerrasta ennen Jack Hughesia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ruma tuomarivirhe ja kolme halpaa maalia – löyhämoraalinen Yhdysvallat kellisti leijonat