KooKoo tylytti pelaamista pelkäävää SaiPaa kunnolla

SaiPan tämän kauden Liiga alkoi lähes siten kuin se keväällä päättyi. Liiga-avauksen Kaakon derbyssä rökälemäisen 1–7-tappion keltamustille iskenyt KooKoo suorastaan nautiskeli avausvastustajansa kustannuksella.

Iloa ja nautinnon mannan saivat kolme maalia tehnyt Eero Savilahti ja kaksi maalia tehnyt Michael Keränen. Keräsen saldo jäi kahteen, kun hän joutui jättämään kaukalon kolmannen erän puolivälissä Cody Kunykin taklaukseen. SaiPan viimeisimmän hankinnan taklaus kohdistui Keräsen päähän. Seurauksena ulosajo ja viiden minuutin jäähy.

– Keräsen kohtalo harmittaa, vaikka en voi sanoa ilman tutkimuksia vielä enempää. Muuten tämä oli tosi hyvä startti meiltä, sanoi valmentaja Tuomas Tuokkola.

Sisäänajonsa SaiPan liigajoukkueessa tehnyt päävalmentaja Tero Lehterä oli ottelun jälkeen vähäsanainen.

– Ei voi mitään. Ei oltu lähelläkään sitä mitä lähdettiin hakemaan. Kun on jännitystä ja pelkoa, niin silloin puuttuu rohkeutta pelata ja sitä meiltä tänään puuttui.

Yhtä hymyä ottelun jälkeen oli KooKoon maalilla pelannut Juha Järvenpää. Ykkösveskarin taakse meni vain David Goodwinin veto.

– En muista ihan heti tällaisia voittolukemia. Kolme maalia tehnyt Eero Savilahti, lempinimeltään Valto, on huumorimiehiä. Hän on pelityyliltään sellainen karvapyllykiekkoilija, heitti Järvenpää humoristisesti pelikaveristaan.

Hovinen torjui Kapaselle lentävän lähdön