Kosicen pommiepäily oli perätön uhkaus – "Mitään ei löytynyt"

Poliisi eristi MM-näyttämö Steel Arenan vieressä sijaitsevan Kosicen oikeustalon alueen torstaina aamupäivällä pommiuhkan vuoksi.

Eristäminen oli jo käynnissä samoihin aikoihin, kun Suomen joukkueen jäseniä saapui jäähallille illan Tanska-otteluun valmistaviin harjoituksiin, jotka alkoivat 12.45 Suomen aikaa.

Suomalaismediassa esiintyi tietoja, joiden mukaan oikeustalolta olisi löytynyt pommi, joka olisi tehty vaarattomaksi. Leijonaleirin tietojen mukaan mitään pommia ei kuitenkaan ollut.

– Meille kerrottiin, että poliisille oli tullut soitto, jonka mukaan oikeustalolla on pommi. Mitään pommia sieltä ei kuitenkaan löytynyt, vaan kyseessä oli perätön uhkaus, Suomen joukkueenjohtaja Mika Kortelainen kertoi.

– Pelaajia informoitiin tästä saman tien, ettei koti-Suomessa tarvitse kenenkään huolehtia ja saadaan keskittymisrauha illan Tanska-otteluun hän lisäsi.

Kortelainen vahvisti, että pommikoirat olivat kierrelleet Steel Arenassa, mutta se on kuulunut toistaiseksi jokapäiväisiin turvatoimiin.

– Maailma on mennyt sellaiseksi, että tiukkoja turvatoimia tarvitaan, Kortelainen tuumasi.

Pommiepäilyt eivät ole jääkiekon MM-kisoissa ennenkuulumattomia. Reilu vuosi sitten Herningissä poliisi tyhjensi Jyske Bank Boxenin mediakeskuksen epäilyttävän matkalaukun vuoksi. Pommia laukusta ei kuitenkaan löytynyt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.