Kulttipelaaja Hartnell lähellä KalPa-pestiä

Philadelphia Flyersin kulttipelaaja ja KalPan osaomistaja Scott Hartnell saattaa viilettää kolmen viikon päästä kuopiolaisseuran riveissä.

– Olemme työstäneet sopimusta Hartnellin kanssa, myöntää KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Kapanen.

–Hän on ollut itse aktiivinen asian suhteen, mutta halunnut samalla myös katsoa, kuinka tilanne työsulun suhteen etenee.

Jos työsulku jatkuu ja asiat etenevät suunnitelmien mukaan, nähdään Hartnell KalPa-nutussa ensimmäisen kerran torstaina 15. marraskuuta, kun kuopiolaiset kohtaavat kotonaan Turun Pallosuran.

Kolme päivää myöhemmin Trust Kapital Areenalla vierailee Espoon Blues.

Hartnell solmi viime kesänä Philadelphian kanssa viiden kauden ja 30 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

Laiturin vakuuttaminen maksaisi KalPalle arviolta noin 40 000 euroa kuukaudessa. KalPan riveissä jo jonkin aikaa pelanneen Nashvillen Craig Smithin vakuutus maksaa noin 10 000 euroa kuukaudessa. Yleisen käytännön mukaan työsulkupelaajista ei tule seuroille palkkakuluja. Likimain kaikki NHL-miehet pelaavat Suomessa ylläpitokustannuksilla.

Hartnell on pelannut NHL:n runkosarjassa 843 ottelua, joissa on syntynyt 474 (222+252) tehopistettä. Rangaistusminuutteja on 1279. Pudotuspelejä on 84, joissa tehopisteitä 44 (19+25) ja rangaistusminuutteja 140.

NHL-uransa laituri aloitti Nasville Predatorsin organisaatiossa kaudella 2000–01.

Hartnell pelasi heti avauskaudellaan täyden runkosarjan Predatorsin paidassa. Farmikomennuksia ei tilastoihin ole uran aikana kirjattu.

Kaudesta 2007–08 pitkästä hiuspehkostaan tunnettu mies on edustanut Philadelphiaa.

Toiveet täyden NHL-kauden pelaamisesta alkavat vähitellen hiipua.

Pelaajayhdistys ehdotti viimeksi tiistaina työsopimusneuvottelujen jatkamista. Liigan varakomissaari Bill Daly tyrmäsi ehdotuksen.

Liiga ilmoitti viime viikolla, ettei täysi pelikausi onnistu, ellei työehtosopimusta saada aikaiseksi torstaihin mennessä.