Kunniamerkki lämmitti Selänteen mieltä

NHL-seura Anaheimin jääkiekkoilija Teemu Selänne sai tasavallan presidentin Tarja Halosen itsenäisyyspäivänä myöntämän Suomen Leijonan ansioristin viime yön Anaheim-Dallas-ottelun jälkeen.

- Mukava yllätys se oli. En tiedä mitkä kriteerit olivat, mutta hieno kunnianosoitus se on. Ei tällaista saa joka päivä, Selänne sanoi.

- Olen yrittänyt tehdä hommani niin hyvin kuin mahdollista, jäällä ja sen ulkopuolella. Hienoa, jos se on huomattu ja sitä arvostetaan, kunniamerkin Suomen Yhdysvaltain suurlähettiläältä Pekka Linnulta saanut Selänne mainitsi.

Dallas voitti kamppailun maalein 4-3. Selänne ja Bobby Ryan saivat kiekon Dallas-vahti Kari Lehtosen taakse viime minuuteilla, mutta maalit hylättiin. Anaheim on liigan länsilohkossa 7:ntenä, kun runkosarjaa on kolme ottelua pelaamatta.

- Mielenkiintoinen huipennus runkosarjalle. Tänään tuli pieni pomppu matkaan, mutta luottavaisin mielin tässä mennään, vaikka helppoja noista otteluista ei tule. Onneksi meidän kohtalo on omissa käsissä. Ei voi sitten syyttää tai onnitella muita kuin itseään, hän totesi puhelimitse STT:lle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.