"Kyllä Iisalmeen Mestis-joukkue mahtuisi" - Katso kuvat!

Yli tuhat katsojaa sai keskiviikkoiltana Iisalmen Kankaan montussa juuri sitä, mitä se oli tullut hakemaankin eli Iisalmen Peli-Karhujen etenemistä jääkiekon Suomi-sarjan välieriin.

Iisalmelaisjoukkueen jatkopaikka irtosi ratkaisevassa kolmannessa puolivälieräottelussa Porvoon Huntersia vastaan maalein 3–1 (0–0, 1–1, 2–0).

Ottelua seurasi kauden ennätysyleisö, 1 076 katsojaa, ja lupa on odottaa jatkossakin hallin täyttymistä. Iisalmelaisjoukkueen osalta ottelut jatkuvat lauantaina välieräottelussa Nokian Pyryn vieraana. Joukkueet kohtaavat uudelleen sunnuntaina Iisalmen jäähallissa. Suomi-sarjan finaalipaikka irtoaa kahdella otteluvoitolla.

Tunnelma oli keskiviikkona iisalmelaiskatsomossa korkealla alusta alkaen.

– Hyvältä näyttää. Tiedossa oli, että tulossa on tiukka taistelu, tuumaili Eino Kärkkäinen ensimmäisellä erätauolla.

Kärkkäinen on tuttu näky Peli-Karhujen Suomi-sarjan otteluissa.

Pudotuspeleissä tunnelma Kankaan montussa on kuitenkin noussut uusiin sfääreihin.

– Täälläkin on opittu nyt kannustamaan. Tällaista tunnelmaa toivoisi joka peliin, jatkaa Kärkkäinen.

Samoilla linjoilla on myös kaverina ottelua seuraamassa ollut Matti Lipponen.

– Kyllä Iisalmeen Mestis-joukkue mahtuisi. Toinen katettu halli tarvittaisiin jäälajien harrastajille, heittää Lipponen toiveen päättäjien suuntaan.

Avauserästä iisalmelaisjoukkue teki itselleen hieman tuskaliaan ottamalla kaksi turhaa jäähyä. Peli-Karhujen alivoimapeli oli kuitenkin tiivistä viimeisenä lukkonaan maalivahti Tuomas Tolonen.

Toiseen erään Peli-Karhut tuli erinomaisella liikkeellä ja Toni Ruotsalaisen pääsikin kotiyleisön riemuksi laukomaan karhulauman johtoon. Iisalmelaisjoukkueella oli mainio mahdollisuus lisätä johtoaan, mutta hyvistäkään paikoista kiekkoa ei saatu verkkoon.

Kun Peli-Karhut ei omista paikoistaan onnistunut rokotti Hunters tasoituksen ylivoimalla puoli minuuttia ennen erätaukoa.

Kolmannessa erässä Peli-Karhujen sankarin viitan nappasi puolustaja Otto Huttunen, joka laukoi ylivoimalla iisalmelaisten voitto-osuman ajassa 52.48. Lopussa Hunters painoi kovasti päälle, mutta Niko Putkonen lopetti vieraiden pyristelyn laukomalla kiekon tyhjään porvoolaismaaliin.

– Kaveri oli lukenut läksynsä ja peitti hyvin ylivoimalla laukaisupaikat. Muutettiin sitten vähän ylivoimakuvioita ja onneksi avautui paikka ja laukauskin upposi, iloitsi voitto-osuman laukonut Huttunen.

Iisalmelaispuolustaja myöntää, että nälkä kasvaa syödessä.

– Peli kerrallaan mennään, mutta kyllähän kaikki tietää, että jokaista peliä lähdetään voittamaan.

Peli-Karhujen ja Huntersin välillä nähtiin kolme tasaista taistelua välieräpaikasta.

– Pienet on marginaalit. Tässä pelattiin kolme hyvätasoista ottelua keskenään, näki iisalmelaisjoukkueen luotsi Jukka Niiranen.

Myös Huntersin valmentaja Tero Määttä antoi täyden tunnustuksen iisalmelaisten jääkiekkobuumille.

– Hieno buumi täällä. Jos jollekin joukkueelle välieräpaikan soi, niin se oli tästä porukasta juuri Peli-Karhut, kiitteli Määttä tunnelmaa iisalmelaishallissa.

Sen verran koville tappio otti vieraiden kakkosvahti Ville-Pekka Koivulle, että hän kaateli iisalmelaishallissa pukukoppiin mennessään rauta-aitoja ja hakkasi ovet lommoille. Jatkosanktioita lienee Jääkiekkoliiton suunnalta luvassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.