Leijonat ei toipunut Ruotsin salama-alusta

Ruotsi on voittanut Suomen jääkiekon EM-sarjan turnauksessa Moskovassa 4-1 (2-0, 0-0, 2-1). Tappio oli turnauksessa Suomen ensimmäinen.

Ruotsi pohjusti voittonsa ottelun ensimmäisillä minuuteilla.

Venäjälle torstaina 1-5 hävinnyt Ruotsi teki ensimmäisen viisiminuuttisen aikana kaksi maalia minuutin ja 37 sekunnin välein. Maalintekijät olivat Venäjällä KHL-liigaa pelaavat Fredrik Pettersson (Donetsk) ja Niklas Persson (Moskovan TsSKA).

Niin ikään KHL:ssä, Moskovan TsSKA:ssa pelaava puolustaja Mikko Mäenpää kavensi kolmannessa erässä ylivoimalla 1-2:een, mutta Nicklas Danielssonin 3-1-osuma runsaat kaksi minuuttia ennen loppua sinetöi Ruotsin voiton. Victor Hedman teki 4-1 tyhjään maaliin, kun Suomi haki kavennusosumaa ilman maalivahtia.

- Meiltä huono alku, pikku hiljaa päästiin peliin mukaan, mutta puolustuksen kommunikaatiovirhe johti Ruotsin kolmanteen maaliin, Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi.

Ruotsi oli hävinnyt EM-kiertueen kaikki neljä ensimmäistä otteluaan. Suomi kohtaa tänään Moskovan-turnauksen päätteeksi Venäjän, joka on voittanut molemmat ottelunsa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.