Leijonat pelaa Kuopiossa yli viiden vuoden tauon jälkeen: "Toivottavasti saadaan halli täyteen ja tunnelma kattoon!"

Jääkiekon miesten A-maajoukkue aloittaa Sveitsin MM-kisoihin valmistautumisen ensi keväänä Kuopiossa ja Joensuussa.

Leijonat kohtaa pääsiäisviikolla kahdesti Tanskan, ja ottelut pelataan kiirastorstaina 9. huhtikuuta Joensuussa ja pitkäperjantaina 10. huhtikuuta Kuopiossa.

Tanska-ottelut ovat osa keväisin pelattavaa kuuden ottelun Euro Hockey Challenge -ottelusarjaa, jonka puitteissa eurooppalaiset joukkueet valmistautuvat kevään MM-kisoihin.

Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska pelaavat Euro Hockey Challenge -ottelut omassa lohkossaan, niin kutsuttuna Nordic Cupina. Itävalta, Saksa, Slovakia ja Tshekki pelaavat omassa lohkossaan, ja kolmannen lohkon muodostavat Latvia, Ranska, Sveitsi ja Venäjä.

Kevään kotimaan otteluissa on Leijonien GM:n Jere Lehtisen mukaan aina oma, erityinen tunnelmansa, erityisesti kun pelataan paikkakunnilla, joissa Leijonien pelit eivät ole arkipäivää.

– On hienoa, että saamme käynnistää kevään otteluputken kotimaasta. Joukkueelle kotiyleisön tuki on tärkeä asia: huhtikuun leiritys on tiivis, ja hyvän startin merkitys on melkoinen. Toivottavasti saadaan hallit täyteen ja tunnelma kattoon! Lehtinen sanoo Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Kuopiossa A-maaottelu pelattiin viimeksi 11.4.2014. Vastassa oli tuolloin Latvia, ja ottelu päättyi Leijonien 5–1-voittoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.