Leijonia villisti kannustanut slovakkiyleisö on nyt vihollinen - "Käännetään se voimavaraksi"

Leijonat hyödynsi MM-avauksessaan Kanadan keskeneräisen viisikkopelaamisen omalla valmiilla sapluunallaan häikäilemättömästi. Kun kiekko tänä iltana putoaa Kosicessa kello 21.15 Suomen aikaa, on vastassa joukkue, jolla on takana yhteisiä tapahtumia huomattavasti enemmän kuin Kanadalla oli.

Lue myös: Kommentti: Kaapo Kakko, ihan oikea kultapoika
 

Suomen tavoin myös Slovakian perusrunko on ollut kasassa jo viikkoja. Se ei kuitenkaan leijonalaumaa hämää.

- Ei se muuta meiltä mitään erityistä. Muutama pieni huomio heidän erikoistilannepelaamisestaan otetaan, mutta samalla mentaliteetilla pyritään pelaamaan kuin eilen. Kova paine pyritään antamaan, on ihan sama, onko vastassa Bulgaria vai Kanada, päävalmentaja Jukka Jalonen linjasi.

Lue myös: Leijonat dominoi viisikkopelillä – Kakko iski kaksi, "Mörkö" pommitti alkutahdit
 

Steel Arenan yleisö oli perjantai-iltana voimakkaasti leijonien takana. Toki paikalla oli valtava määrä suomalaisfaneja, mutta illan Yhdysvallat-Slovakia -ottelua odotellut paikallinen väki venytteli myös äänijänteitään Suomen puolesta.

Lopulta se sai juhlia 4-1 -voittoa Kosicen lohkon nimivahmimmasta ryhmästä.

LKS 20190511 JKL; Slovakia's players celebrate their victory 4:1 during the IIHF Men's Ice Hockey World Championships Group A match between US and Slovakia on May 10, 2019 in Kosice. LEHTIKUVA / AFP Joe Klamar Kuva: Joe Klamar
 

Leijonille tuskin on luvassa tänä iltana.

- No ei varmasti, mutta pitää kääntää sekin voimavaraksi, 1+1 tehoilla Kanadaa kurittanut ykkössentteri Arttu Ilomäki tuumasi.

- Katsotaan, mitä on tulossa vastaan. Valmentajat osaavat varmasti kertoa. Kova peli siitä on tulossa, mutta ei meidän tarvitse sen enempää mitään muuttaa, tehdään vaan omia hommia, hän lisäsi.

Samoilla linjoilla oli Kanada-ottelussa kaksi syöttöpistettä kirjauttanut ja erinomaisella "pulunsilmäsyötöllä" Kaapo Kakon 1-0 -läpiajoon vapauttanut Toni Rajala.

- Tehdään hommia yhdessä ja uskotaan omaan juttuun. Hyvä, luisteleva joukkue on vastassa, mutta laitetaan kaikki likoon ja katsotaan mihin se riittää, sanoi Rajala.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ykkössentteri rohmusi pisteitä, mutta ei herkutellut - "Ei mun tarvinnut paljon mitään tehdä"

Leijonat dominoi viisikkopelillä – Kakko iski kaksi, "Mörkö" pommitti alkutahdit

Kommentti: Kaapo Kakko, ihan oikea kultapoika