Liiga jakoi pelikieltoja taklauksista päähän – "Olisin räväyttänyt ainakin 10 peliä"

Liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt Kärppien Jari Sailion kolmen ottelun pelikieltoon.

Sailio taklasi HPK:n Roope Laavaista kyynärpäällä päähän niin, ettei Laavainen enää pystynyt pelaamaan ottelussa.

Kurinpitodelegaation mukaan Sailio ei osunut vastustajaa päähän tahallaan.

– Sailio pelaa tilanteen huolimattomasti ja on vastuussa kyynärpäästään, joka osuu Laavaista päähän, kurinpitodelegaation puheenjohtajan Sampo Liusjärven allekirjoittamassa päätöksessä todetaan.

Liiga tiedotti tiistaina myös, että SaiPan Cody Kunyk on määrätty viiden ottelun pelikielto. Kunyk taklasi sarjan avauskierroksen ottelussa KooKoon Michael Kerästä päähän. Delegaation mukaan Kunyk taklasi Kerästä kuolleesta kulmasta. Lisäksi ryhmä katsoi, että Kunykillä oli aikaa havaita Keräsen matala asento, mutta siitä huolimatta hän vie taklauksen loppuun.

 

Kauden ensimmäiset pelikiellot herättivät tuoreeltaan kritiikkiä jääkiekkopiireissä. Ismo Lehkonen ja Pasi Nurminen vaativat Kunykin pelikiellon yhteydessä selvästi tuntuvampia rangaistuksia.

– Odotin ilman muuta kymmentä peliä, Lehkonen sanoo Ilta-Sanomissa.

– Haluaisin, että täällä olisi aito tahto lopettaa typerät ylilyönnit, joilla ei ole kovan pelin kanssa mitään tekemistä. Ikinä ei saisi taklata tarkoituksellisesti ketään päähän. Sellainen ei kuulu lajiin. Se oli pohjoisamerikkalaiselta pelaajalta häpeällinen teko.

Pelicansin omistajiin ja valmennusryhmään kuuluva Nurminen kommentoi asiaa Twitterissä.

– Linja selvisi! Itse olisin räväyttänyt ainakin 10 peliä, ja tehnyt asian selväksi heti kaikille. Sama myös Pelsu pelaajille!