Liiga tiukentaa aloitussääntöä: muutos astuu voimaan heti

Jääkiekon pääsarjassa Liigassa otetaan käyttöön aiempaa tiukempi tulkinta aloituksiin. Muutos astuu voimaan jo tapaninpäivänä pelattavissa otteluissa. Uusi aloitusstandardi otetaan käyttöön myös Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n otteluissa ja turnauksissa.

Muutoksen myötä pelin sisällä tapahtuvissa aloituksissa pelaajien jalkojen täytyy sijaita viivojen takana aloittajien lisäksi myös kaaripelaajilla. Uutena muutoksena tulee myös se, että linjatuomarikin voi poistaa aloituksesta kaksi kertaa saman joukkueen pelaajan ja tuomita jäähyn.

– Aloitusstandardi on ajan saatossa mennyt sallivammaksi ja nyt halutaan palata sääntökirjan mukaiseen toimintaan, Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn selvittää Liigan verkkosivuilla.

Uuden standardin tavoite on se, että aloitus on reilu ja tasapuolinen molemmille joukkueille. Muutoksen avulla pyritään myös varmistamaan, että aloituksen laatu on hyvä.

– Uusi aloitusstandardi poikkeaa oikeastaan vain siinä, että pelaajien jalat pitää olla viivojen takana niin aloittajilla kuin kaaripelaajillakin. Toinen muutos on, että päätuomarin lisäksi myös linjatuomari voi poistaa kaksi kertaa saman joukkueen pelaajan aloituksesta ja näin ollen tuomita jäähyn. Lopullinen vastuu jäähystä on edelleen kuitenkin päätuomarilla, Rönn jatkaa.