Lukolla järkyttävää tuskaa: voittanut Raumalla viimeksi tammikuussa – "Häpeän ja häviämisen pelko voittaa"

Kaukana menneisyydessä tuntuvat olevan ne ajat, jolloin Rauman Lukon kotikenttä Kivikylän Areena oli vastustajalle vähintäänkin henkisesti keskivertoa kovempi haaste. Nyt Raumalla ollaan tilanteessa, että Lukko on voittanut kotonaan viimeksi liki päivälleen kahdeksan kuukautta sitten. Lauantaina Raumalta haki pisteet Tampereen Ilves ansaitusti maalein 5–3.

– Psyykkinen, se on meidän isoin ongelmamme. Siitä ei pääse mihinkään, että olemme voittaneet viimeksi tammikuussa täällä jääkiekkopelin, Lukon päävalmentaja Pekka Virta tuskaili ottelun jälkeen.

– Viikon teema oli, että pidetään ahdistus loitolla. Arki ei kuitenkaan korreloi mitenkään tähän nyt alussa nähtyyn kokovartalokipsiin. Joukkueessa on hemmetin hyvä työnteon moraali, veljeys ja kaveruus, mutta pelissä häpeän ja häviämisen pelko voittaa, analysoi Virta.

Ilves sai otteluun ihannealun pelin ollessa toisen erän alussa vieraille jo 3–0. Lukko tuli peliin mukaan vielä Justin Danforthin ja Arttu Ilomäen maaleilla, mutta Mark Floodin Ilvekselle tekemä 4–2-osuma oli jo liikaa.

– Peli oli meille kolmas neljään päivään, mutta saimme henkisen puolen ladattua kuntoon. Kun joku vähän sähläsi, kaveri onneksi paikkasi, Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi tiivisti.