Luostarisen putki poikki sopivalla hetkellä: "Maalille vaan"

Liigakauden ensimmäinen taistelu Järvi-Suomen herruudesta KalPan ja JYPin välillä päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen kuopiolaisten voittoon.

Eetu Luostarisen osuma vajaat kolme minuuttia ennen loppua toi KalPalle äärimmäisen maukkaat kolme sarjapistettä 3–2 (0–1, 0–0, 3–1) -voitolla. Kauden 16. ottelu aukaisi ilman maaleja alkukaudella pelanneen Luostarisen maalihanat sopivaan paikkaan.

– Tosi tärkeät pisteet meille, kun on ollut vähän vaikeampaa tässä, Luostarinen huokaisi.

KalPa-nuorukaisen kauden ensimmäinen ei ollut siitä kauneimmasta päästä, mutta tyylipisteitä ei näissäkään peleissä onneksi jaeta. Mathew Maionen laukoma kiekko muutti suuntaa JYP-maalille rynnänneen Luostarisen luistimesta ja kiekko kimposi maaliin ajassa 57.05.

– Maalille vaan, niin hyviäkin asioita tapahtuu. Kyllähän tuo maalittomuus on hiukan rassannut, mutta onneksi se on nyt alta pois, 19-vuotias KalPa-kasvatti hymähti.

Viime kevään välierävastustajat jatkoivat siitä mihin viime kerralla jäivät ja ottelu oli kovaa vääntöä puolin ja toisin.

Vierailija JYP tuli kovaäänisen kannattajaryhmänsä tavoin ryminällä avauserään, eikä avausmaalia tarvinnut odotella kuin reilut neljä minuuttia.

JYPin painostusjakson päätteeksi Joonas Nättinen löysi maalin edestä täysin vaille vartiointia jääneen Jerry Turkulaisen, joka sai rauhassa harhauttaa KalPa-vahti Denis Godlan jäihin ja nostaa kiekon maalin kattoon.

Toinen erä edettiin tasaisissa merkeissä molempien päästessä kokeilemaan kertaalleen ylivoimapelaamista. Sitkeää mies miestä vastaan kamppailua ja uhrautuvaa puolustuspelaamista esittäneet joukkueet pitivät kuitenkin maalinsa puhtaana.

KalPan päävalmentaja Sami Kapasen mukaan joukkueen otteissa oli jälleen samoja piirteitä, mitkä ovat vaivanneet läpi alkukauden.

– Mitä pidemmälle peli menee, niin alamme karata vähän liian nopeasti hyökkäämään ja puolustus meinaa unohtua, Kapanen virkkoi.

Kolmannessa erässä alkoi tulla sitten tulostakin ja Niiralan montun kotiyleisö pääsi kohahtamaan ensimmäisen kerran jo toisella minuutilla. Illan neljäs ylivoimapeli tuotti KalPalle tasoituksen 1–1:een, kun Santeri Lukka täräytti kiekon verkkoon. Syöttöpisteen osumaan kirjautti ensiesiintymisensä kotiyleisön edessä tehnyt Jerry D’Amigo.

Tasoitus ei ehtinyt vanhentua kuin reilut kaksi minuuttia, kun JYP otti jälleen kuskin paikan. KalPan Ville-Vesa Vainiola ehti juuri pois jäähyaitiosta, kun Antti Suomela laukoi avopaikasta vieraat johtoon.

Kauaa eivät jyväskyläläisetkään ennättäneet johtoaan maiskutella, kun Balazs Sebok nosti KalPan uudelleen tasoihin ajassa 47.51.

Luostarisen tekemän 3–2-maalin jälkeen JYPin Henri Kanninen vesitti vieraiden kirin huitomalla aloitustilanteessa Sebokia 5+20 minuutin rangaistuksen arvoisesti.

Huolimatta päällekkäisyydestä KuPSin ja JJK:n Veikkausliigaottelun kanssa Järvi-Suomen kiekkoa oli todistamassa kunnioitettavat 3 633 katsojaa.

KalPalta hurja temppu: JYPin myrskystä makeaan voittoon

Uusimmat

Jääkiekko

Olli Määtän ura jatkuu Chicagossa, vaihdettiin Saksan maajoukkuehyökkääjään

KalPa hankki Jaakko Rissaselle korvaajan: "Hän on isokokoinen, hyvin liikkuva, vahva aloittaja, taitava ja pelaa vahvasti kahteen suuntaan"

IPK saa takalinjoilleen Ranskan maajoukkuemiehen

"Nero, joka oli aikaansa edellä" – kiekkopioneeri Juhani Wahlsten on poissa

Hyökkääjä Jere-Matias Alanen jatkaa IPK:ssa – "Saamme hänestä erittäin laadukkaan keskushyökkääjän"

Tehohyökkääjä Salmisen ura jatkuu Ruotsissa

Jaakko Rissasen uusi osoite on Ruotsin pääsarjan Linköping

KalPan kärkisentteri siirtyy ulkomaille

KalPa joutuu Luostarisen NHL-sopimuksen myötä siirtomarkkinoille: "Tiesimme, että Carolina on kiinnostunut"

IPK:lle tärkeä vahvistus maalivahtiosastolle: "Hän tuo erittäin arvokasta kokemusta meidän koppiimme"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.