Lupaava ura katkesi loukkaantumiseen – Eetu Sopasen isä kiittää IS:ssä KalPaa: " Lämmittää näin isänäkin suunnattomasti"

Loukkaantumisen vuoksi ammattilaisuransa lopettamaan joutuneen jääkiekkoilija Eetu Sopasen, 21, isä Jarmo Sopanen kiittää KalPan organisaatiota keskiviikon Ilta-Sanomissa.

– Näin sivusta katsottuna, erittäin suurella sydämellä ovat olleet tukemassa ja auttamassa. Ja vaikka ura on ohi ja sopimukset loppuvat, niin he ovat lupautuneet olla mukana ja tukena.

– Se on uskomattoman iso asia toipumisprosessissa, ettei ole vain pelinappula, että sitten kun ei ole enää mitään hyötyä, heitetään sivuun. Vaan kannetaan vastuu ja välitetään. Se lämmittää näin isänäkin suunnattomasti.

Eetu Sopanen loukaantui 10. marraskuuta 2016 pelatussa ottelussa SaiPaa vastaan törmättyään oman maalin takana SaiPan pelaajaan ja pudottuaan sen jälkeen joukkuetoverin jalkojen päälle. Tiistaina seura tiedotti, että paluu kaukaloon on mahdotonta, ja puolustajalupauksen ura on ohi.

Sopasen mukaan hänen vammansa ei tällä hetkellä anna mahdollisuutta esimerkiksi täysipäiväiseen opiskeluun. Myös hän kertoo olevansa KalPalle kiitollinen saamastaan tuesta.

– Saamani tuki on ollut korvaamatonta ja erityisesti se, että minua ei ole missään vaiheessa jätetty yksin vammani kanssa. En pysty kuvittelemaan, että missään muualla seura hoitaisi ja huolehtisi pelaajasta yhtä hyvin kuin KalPassa, Sopanen kertoo seuran verkkosivuilla.

– KalPalle on seurana aina tärkeää pelaajan hyvinvointi, ja kun vamman vakavuus kävi ilmi, käänsimme tuen kaukaloihin palaamisesta normaaliin arkeen sopeutumiseen. Tulemme toimimaan Eetun tukena myös jatkossa, ja Eetu on aina tervetullut pukukoppiin sekä joukkoomme, KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman totesi seuran tiistaina julkaisemassa tiedotteessa.

KalPan puolustaja päättää ammattilaisuransa loukkaantumisen vuoksi: "Päivittäisellä tasolla kamppailemista ja selviämistä"