Ennakkoanalyysi Pelicans–KalPa - Luvassa kiihkeä ottelu: "En tiedä miksi, mutta siihen se usein menee"

Pelicans ja KalPa kohtaavat tänään Lahdessa Isku Areenalla jääkiekon Liigan ottelussa kello 15 alkaen.

Ennakkoasetelmat

Molemmat joukkueet ovat saaneet ampua rakettinsa rauhassa, sillä KalPa pelasi viime vuoden viimeisen ottelunsa jo tiistaina, Pelicans keskiviikkona.

KalPa päätti vuoden 2015 tappioon, kun JYP haki Kuopiosta 2–3-voiton voittolaukauskilpailussa. Pelicans otti vuoden viimeisestä pelistä puolestaan 2–5-vierasvoiton TPS:stä.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Molemmat ottelut päättyivät kuopiolaisten voitoksi. KalPa on sarjassa seitsemäntenä, Pelicans kaksi sijaa alempana.

– Yleensä Pelicansia vastaan ottelut ovat aika kiihkeitä. En tiedä miksi, mutta siihen se usein menee. Tulee taas paljon monenlaista tapahtumaa matkan varrelle, kuopiolaisten päävalmentaja Pekka Virta ennakoi.

– Täytyy pitää pää kylmänä ja keskittyä olennaiseen. Ennen kaikkea siis omaan pelaamiseen.

Avainpelaajat

Pelicansin kokoonpano elää. Joukkue tiedotti lauantaina, että hyökkääjä Andrei Hakulinen siirtyy loppukaudeksi KooKoon joukkueeseen. 25-vuotias Hakulinen on pelannut 24 ottelua, joissa hän on tehnyt tehot 2+7=7.

Lauantaina ei vielä ollut tietoa, nähdäänkö Pelicansin Ben Blood ja Dane Byers kaukalossa sunnuntaina. Yli 150 jäähyminuutin nujakoinniksi yltynyt viime keskiviikon TPS–Pelicans-ottelu tuotti kurinpitokäsittelyyn neljä tapausta, joiden joukossa Bloodin tuomitsematta jäänyt jalkapyyhkäisy sekä kontakti Eric Perriin ja Byersin väkivaltaisuus.

Pelicansin paras pistenikkari ja historiallisen nopean hattutempun väsännyt puolustaja Juha Leimu oli sivussa TPS-ottelusta, mutta hänen osallistumisestaan sunnuntain peliin ei vielä ollut lauantaina tietoa.

Päävalmentaja Pekka Virta ei ole tehnyt muutoksia KalPan kokoonpanoon viime pelistä. Pirteimpiä otteita loppuvuonna esitti kolmoskentän laituri Joni Nikko, joka onnistui maalinteossa jo kahdessa pelissä peräkkäin. Myös ykköskentässä on entistä enemmän vauhtia, kun Janne Keränen ja Sebastian Lauritzen saivat seurakseen Mikko Nuutisen.

KalPan kokoonpano

Maalissa aloittaa Eero Kilpeläinen, luukkuvahtina on Samu Perhonen.

Ykköskenttä: Janne Keränen – Sebastian Lauritzen – Mikko Nuutinen; Antti Halonen – Joonas Lyytinen.

Kakkoskenttä: Jonne Tammela – Mikael Ruohomaa – Jesse Mankinen; Juuso Riikola – Santeri Lukka.

Kolmoskenttä: Joni Nikko – Balazs Sebok – Partick Davis; Saku Kinnunen – Mikko Jokela.

Neloskenttä: Joona Harjama – Christopher Bengtsson – Jyri Junnila; Miikka Pitkänen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Pelicansin Bloodille ja Byersille neljän ottelun panna