MM-kisoista pudonnut Tammela KalPan sankari

KalPan hyvä vire jääkiekon Liigassa sai jatkoa, kun Turun Palloseura kaatui kotikaukalossa maalein 3-1 (1-0, 1-0,1-1 ).

Isäntien maalit laukoivat Saku Kinnunen, Mikael Ruohomaa ja Jonne Tammela.

Kotijoukkue teki maalin jokaisessa erässä.

Kolmas oli tasaisesta tilanteessa reipasvauhtinen, mutta tilanneköyhä.

TPS:n 2-1-kavennuksen teki Julius Vähätalo, joka karkasi läpiajoon ylivoimalla, kun KalPa hyökkäsi turhan innokkaasti alivoimalla.

KalPan veskari Eero Kilpeläinen oli hyvin mukana Vähätalon harhautuksessa, mutta kiekko lipui haarojen välistä maaliin.

KalPa nousi 62 pisteessee ja joukkue on vakiinnuttanut asemansa suoraan puolivälieriin pääsevien kuuden parhaan joukkueen nipussa.

Lopullisen niitin pelille laukoi Tammela, kun TPS haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Tammelan illan saldo oli komea 1+2.

 

Tiistai-illan ensimmäinen erä NIiralan montussa oli melko vaisu.

KalPa lisäsi kierroksia toiseen erään ja otti pelin suvereenisti haltuun.

Kotijoukkue pyöritti pitkiä jaksoja peliä vieraiden alueella, mutta maalipaikat olivat tiukassa.

Toisaalta tilanteita ei tarjoutunut juuri vieraillekaan, kun isännät pitivät huolen, että tilaa vastahyökkäyksille ei ollut tarjolla. Vieraiden harvoissa paikoissa KalPan luottoveskari Kilpeläinen oli tarkkana.

Toisen erän puolivälissä neljä maalia kolmessa edellisessä pelissä tehnyt Joni Nikko oli lähellä kasvattaa maaliputkeaan, mutta napakka rannelaukaus livahti ensin niukasti takayläkulman yli ja heti perään Lassila torjui hyökkääjän ohjauksen.

Odotettu palkinto KalPalle tuli, kun Mikael Ruohomaa osui heti Nikon huippupaikkojen jälkeen. Ruohomaan maalin pohjustivat Jonne Tammela ja Patrick Davis.

 

KalPa oli niskan päällä jo avauserssä.

Erän ainoan osuman laukoi Saku Kinnunen, joka on parin vuoden takainen alle 20-vuotiaiden maailmanmestari.

- Mukava oli tehdä kauden ensimmäinen maali. Pikkuleijonille vihjeeksi, että rennosti hyvä tulee, Kinnunen tuumi ensimmäisellä erätauolla.

 

Pelin ensimmäinen huippupaikka avautui KalPan Tammelalle, joka pääsi neljän minuutin pelin jälkeen nokikkain TPS-veskari Teemu Lassilan kanssa. Kokenut turkulaisveskari vei voiton kaksintaistelussa.

Tammelalle osui avauserässä toinenkin hyvä paikka, mutta Lassila ennätti myös ohjauksen eteen.

Ensimmäinen maali nähtiin ajassa 8.47, jota Tammela oli vahvasti pohjustamassa. Vasta 18-vuotias laitahyökkääjä ajoi vahvasti maalille ja Lassilasta pompanneen kiekon niittasi sisään puolustajana viime aikoina pelannut Kinnunen.

Maali oli kuhmolaistaustaiselle Kinnuselle kauden ensimmäinen ja samalla toinen tehopiste. Tammelan lisäksi syöttöpisteen kirjasi Jesse Mankinen.

TPS:n avauserän ensimmäinen kunnon maalipaikka osui puolustaja Harri Tikkaselle, joka karkasi läpiajoon vieraiden pelatessa ylivoimalla. KalPan veskari Eero Kilpeläinen torjui vierailun varmasti.

Hetken päästä sonkajärveläistaustainen maalitykki Ilkka Pikkarainen ampui karkeasti tyhjän maalin yli noin viiden metrin päästä häkistä.

 

Hallissa oli kauden niukin yleisömäärä, joka lienee ollut seurausta osittaisesta päällekkäisyydestä Suomen ja Venäjän välisen nuorten MM-finaalin kanssa.

Yleisömääräksi ilmoitettiin 2254 katsojaa, mutta siinä luvussa lienee mukana lukuisia kausikortin omistajia, jotka olivat jääneet kotiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Hakkerit hyökkäsivät, nuoret leijonat imivät katsojat