MTV näyttää jääkiekon MM-kisat vuoteen 2023

Jääkiekon miesten MM-kilpailut pysyvät MTV:n kanavilla vuoteen 2023 asti. MTV ilmoitti keskiviikkona tehneensä kisojen televisio-oikeuksista kuusivuotisen jatkosopimuksen.

MTV on näyttänyt MM-kisoja keväästä 2012. Ennen sitä kisat näkyivät Ylen kanavilla. MTV:n nykyinen tv-sopimus oli katkolla tulevan kevään kisojen jälkeen.

– Olemme todella iloisia siitä, että voimme jatkaa MM-kisojen välittämistä suomalaisille pitkälle tulevaisuuteen, MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlund kertoi tiedotteessa.

Viime kevään MM-finaalista Suomi–Kanada tuli kaikkien aikojen katsotuin jääkiekko-ottelu Suomessa. Lähetyksellä oli keskimäärin 2,2 miljoonaa katsojaa, ja yhteensä ottelu tavoitti 3,25 miljoonaa suomalaista.

– MM-kiekolla on Suomessa aivan erityinen asema. Se on koko kansakuntaa puhutteleva ja yhdistävä ilmiö, ja olemme ylpeitä roolistamme lajin pitkäjänteisen tunnettuuden ja merkityksen rakentajana.

MTV teki samalla kuusivuotisen jatkosopimuksen jääkiekon Mestarien liigan lähetysoikeuksista.

MM-lähetysten malli pysyy siinä suhteessa samana, että Leijonien ottelut, välierät ja mitalipelit nähdään jatkossakin ilmaisella MTV3-kanavalla. Kaikki MM-ottelut ja täydet studioanalyysit ovat totuttuun tapaan tarjolla maksukanavilla. MTV keskittää jatkossa kaikki maksulliset sisältönsä C Moren kanaville.

MM-kiekkolähetysten pääselostajana jatkaa Antero Mertaranta, joka on tehnyt kolmivuotisen jatkosopimuksen.

Jääkiekon MM-kisat pelataan tänä keväänä Saksassa ja Ranskassa, 2018 Tanskassa, 2019 Slovakiassa ja 2020 Sveitsissä. Suomi on hakenut vuoden 2021 kisoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.