Maalivahti lähtee KalPasta – "Aloite sopimuksen purkamisesta tuli pelaajalta itseltään"

KalPa ja Niko Hovinen ovat purkaneet maalivahdin loppukautta koskevan sopimuksen. Seuran tiedotteen mukaan sopimus purettiin yhteisymmärryksessä.

– Aloite sopimuksen purkamisesta tuli pelaajalta itseltään ja Niko on jäänyt meillä pienempään rooliin, kuin mikä hänen oma toiveensa ja tavoitteensa oli. Ratkaisuun päädyttiin lopulta yhdessä, KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman kertoo tiedotteessa.

Hovinen pelasi kuluvalla kaudella viidessä ottelussa ja torjui yhden kolmen pisteen voiton ja yhden voiton voittomaalikisassa. 30-vuotiaan maalivahdin torjuntaprosentiksi tuli 88,14.

Vuosia jääkiekkokiertolaisen elämää eri seuroissa viettänyt Hovinen tuli ensimmäisen kerran Kuopioon marraskuussa 2016 ja uudestaan kaudelle 2017–2018. Hovinen on edustanut 2010-luvulla 14 eri seuraa.

KalPa on pestannut Hovisen paikkaajaksi 26-vuotiaan Jonathan Iilahden, joka on pelannut urallaan Liigaa 20 ottelua Espoon Bluesin ja Vaasan Sportin riveissä.

– Jonathanilla on jo paljon kokemusta miesten peleistä, sekä Mestiksestä että Liigasta. Jonathan on erittäin hyvä kirittäjä Denikselle, Saksman sanoo.

Viime kaudella Iilahti esiintyi vaasalaisten maalilla 16 ottelussa, torjuntaprosentin ollessa 88,74 % ja päästettyjen maalien keskiarvo 3,27 maalia ottelussa.

Iilahden sopimus kattaa loppukauden ja sisältää seuran option seuraavasta kaudesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.