Mankinen päästi Pelicansin piinasta – KooKoolta loppuivat äijät

Pelicansin ja KooKoon välinen liigakamppailu ei noussut klassikoksi Lahdessa torstaina. Pelicans varmisti kuitenkin 3–1-voitollaan paikkansa pudotuspeleissä.

Lahtelaisten sankari oli kaksi maalia värkännyt Jesse Mankinen. Kun kouvolalaisten Toni Hyvärinen kavensi 2–1:een seitsemän minuuttia ennen loppua, alkoi lahtelaisia kiekkojännäreitä jännittää.

Lopulta Hannes Björninen löi tyhjiin helpottavan maalin.

– Emme ajatelleet pukukopissa, että tässä ottelussa olisi jotenkin kovat panokset. Pelaaminen vaikeutuu kummasti, kun vastustajalla ei ole lainkaan panoksia. Peli menee herkästi neppailuksi. Onneksi selvisimme kuivin jaloin. Pelit jatkuvat, ja se on hienoa se, Mankinen sanoi.

Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen oli mielissään siitä, että Lahdessa pelataan kolmantena vuotena peräkkäin pudotuspelejä.

– Paikka ei ole tullut ilmaiseksi. Eikä se Lahdessa ole itsestään selvää, että keväällä pelit jatkuvat runkosarjan jälkeenkin. Olen iloinen pelaajien puolesta.

KooKoo tuli Lahteen luokkaretkelle. Joukkue pystyi raapimaan kokoonpanoon kolme hyökkäysketjua ja viisi pakkia.

– Meinasimme räväyttää lopussa, mutta ihan ei riittänyt. Olemme olleet jo pitkään epäinhimillisessä tilanteessa. Äijät loppuivat kesken, ja sille emme voi mitään. Kaudesta jää vääjäämättä heikko maku, KooKoon luotsi Tuomas Tuokkola sanoi.

Puolustajien pörssikärkeen noussut Maione tähtenä KalPan murskavoitossa