Michel Miklikiä huhuttiin KalPaan: "Tilanne muuttui olennaisesti"

KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman kiistää huhun, että slovakialainen laitahyökkääjä Michel Miklik olisi siirtymässä kuopiolaisten riveihin.

HC Bratislavassa Slovakiassa tällä hetkellä pelaava Miklik vihjasi itse aiemmin Facebookissa olevansa tulossa JYPiin, jossa pelasi viime kaudella. JYPin puolelta tieto kuitenkin kiistettiin.

Viime päivinä Kuopiossa on liikkunut huhu, jonka mukaan slovakki olisi myös KalPan kiikarissa. Sanomalehti Keskisuomalainenkin pohti asiaa verkkosivuillaan.

Saksman laittaa huhuille kuitenkin pisteen.

– Ei ole ainakaan meille tässä vaiheessa tulossa. Kartoitimme laitureita, kun luulimme (Kai) Kantolan olevan kuusi kuukautta sivussa, ja tiesimme Miklikin olevan vapaana. Mutta kun Kantolan poissaolo lyheni, emme ainakaan tässä vaiheessa etsi laitureita.

Ennen Liiga-kauden alkua CHL-ottelussa loukkaantuneen Kantolan on määrä palata kokoonpanoon lokakuussa. Jäällä mies on jo käynyt, joskaan ei vielä joukkueen mukana.

– Kantolan tilanne muuttui olennaisesti, koska alkunperin pelkona oli, että hän olisi kuusikin kuukautta sivussa. Silloin myös Miklik olisi varmasti ollut potentiaalinen vaihtoehto tuloskenttiin. Mutta Kantolan palatessa meillä olisi laitoja niin paljon, ettei kaikille riittäisi peliaikaa, Saksman perustelee.

Moni liigaseura odottaa varmasti mielenkiinnolla marraskuun aikaikkunaa, jolloin ulkomaalaisen pelaajan oleskelu Suomessa rajoittuisi kuuteen kuukauteen. Tällöin pelaaja on vain rajoitetusti verovelvollinen ja hänelle maksettavasta palkkiosta pidätetään ainoastaan 15 prosentin lähdevero.

KalPa etsi loppukesästä joukkueeseensa vielä kärkisentteriä, mutta toistaiseksi tilanne on jäädytetty. Silmät ovat kuitenkin edelleen avoinna esimerkiksi Pohjois-Amerikan suuntaan.

– NHL:n puolella alkoivat harjoitusleirit ja luulen, että sieltä tulee vapautumaan joitakin pelaajia. Ja sittenhän lähestytään myös sitä kuuden kuukauden verorajaa. Sitten katsotaan tilannetta. Mutta ensin annetaan tälle porukalle mahdollisuus, tällä hetkellä emme ole hirveän aktiivisia asiassa, Saksman selvittää.

Uusimmat

Jääkiekko

Mestarivalmentaja Jukka Jalonen toivottaa NHL-pelaajat edelleen tervetulleiksi maajoukkueeseen

Mitä tapahtuu Jyväskylän keskustassa hetki MM-kullan jälkeen? Seuraa Kompassin verkkokameraa!

Kultaleijonien jymytempulle sataa arvostusta ja onnitteluja – Presidentti Niinistö: "Suuren sydämen kiekkojoukkue"

Leijonilla oli matkalla maailmanmestaruuteen 16 eri maalintekijää

Kommentti: Uskomaton leijonajoukkue vaiensi Moskovan kaiut – Mörkö-ooppera oli ihmisjohtamisen mestariteos

Koko kansan Mörön tekemä kassi kirvoitti ulos asti kuuluvat suosionosoitukset ja nosti Matsi-baarin kattoa parilla sentillä

Yksi Leijona oli suosituin kuopiolaisravintoloissakin – "Liian aliarvostettu pelaaja Suomessa"

Kanadan istuminen kuskin paikalle jääkiekon MM-finaalissa ei latistanut Matsi-baarin tunnelmaa – trooppisen kuuma ilmasto odotti Leijonien avausmaalia 1. erän jälkeen

Kapteeni "Mörkö" Anttila johti joukkonsa päätyyn saakka – MM-finaalin kaksi maalia sinetöivät Suomen kolmannen maailmanmestaruuden

Finaalihuuma valtasi urheilubaarit, Matsi-baari on ääriään myöten täynnä – Keskisuomalainen seuraa kiekkotunnelmaa Jyväskylässä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.