Minnesotan Erik Haula biljardiosumastaan: "Syöttöyritys perhosteli maaliin"

Keskushyökkääjä Erik Haula heittäytyi 12 minuutin peliajallaan ratkaisijan rooliin uudenvuoden aaton NHL-kierroksella. Hän johti maalilla ja syötöllä Minnesotan 3–1-vierasvoittoon St. Lousista.

Haula, 24, oli järjestämässä Nino Niederreiterin tasoitusmaalia toisen erän loppupuolella. Syöttöpiste katkaisi Haulan 15 ottelun mittaisen pisteettömän kauden.

Päätöserän puolimaissa Haula teki ottelun voittomaalin. Se oli hänelle vasta kauden kolmas osuma, ja edellisestä maalista ehti kulua 7 viikkoa ja 17 ottelua.

Haula antoi ymmärtää, että usko on ollut välillä lujilla. Valmennusjohtokin on vaatinut häneltä parempia tehoja.

– Olen kyllä yrittänyt pitää negatiiviset ajatukset poissa mielestä. Olen vain keskittynyt tekemään kovasti töitä joka pelissä, Haula kertoi ESPN:lle.

Thomas Vanek teki Minnesotan vieraskiertueen ensimmäisessä pelissä joukkueen kolmannen maalin tyhjään maaliin ottelun lopussa. Maalivahti Devan Dubnyk torjui ottelussa kauden 16. voittonsa.

Syöttöyritys lipsahti maaliin

Minnesotan kolmosketjua johtavan Haulan maali oli melkoinen biljardiosuma. Niederreiter kaivoi kiekon maalin takaa Haulalle, joka oli lähes nollakulmassa Jake Allenin vartioimasta St. Louisin maalista.

Haulan sutaisu kimpoili Allenin molempien patjojen kautta jalkovälistä maaliin.

– Yritin syöttää maalin eteen Justin Fontainelle, mutta tuli vähän huono osuma. Siitä se kuitenkin perhosteli maaliin, Haula kuvasi tilannetta.

– Onneksi meni sisään.

Allen tunsi itsensä tilanteessa vähän hölmöksi, sillä hän ei ennättänyt kunnon torjunta-asentoon.

– Ei mennyt minulta kovin hyvin. Hukkasin kiekon näkökentästäni, kun se oli maalin takana. En tiennyt, missä se oli ennen kuin oli liian myöhäistä, Allen tunnusti.

Minnesotan koko joukkue iloitsi puolustuspelin arvostetun uurastajan osumasta.

– Erik on niin intohimoinen kiekkoilija. Oli hieno nähdä hänen vihdoin onnistuvan myös maalinteossa, maalivahti Dubnyk ihasteli.

– Odotimme pelissä isoa maalia ja se osuma oli juuri sitä, mitä tarvitsimme.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.