Kasperi soitti ensimmäisenä äidilleen Petra Kapaselle – "Minulla oli koko ajan sellainen kutina, että Kassu onnistuu"

Kasperi Kapasen äiti Petra Kapanen kertoo aavistelleensa, että jossain vaiheessa kova työnteko palkitaan.

– Rehellisesti sanoen minulla oli koko ajan sellainen kutina, että kyllä Kassu jotakin tässä vielä tekee ja kyllä jossain vaiheessa Kassu onnistuu. Katsoin vaihto vaihdolta ja ajattelin, että vielä yksi kierros. Kun voittomaali tuli, ajattelin, että näin se piti mennäkin, Petra Kapanen kertoo Savon Sanomille.

Äiti-Kapanen katsoi ensimmäisen kisaviikon paikan päällä Helsingissä, mutta töiden kutsuttua Kuopiossa finaali oli katsottava kotona televisiosta. Kun Kasperi ratkaisi MM-kullan Suomeen, alkoi kiljuminen kotona.

– Sen varmaan äänestä kuulee. Kiljuin ja pompin. Onneksi asun omakotitalossa, ettei tullut valituksia. Kyllä voitontansseja tanssittiin yhdellä ja kahdella jalalla.

Nyt hän kertoo poikansa tekemisistä analyyttiseen sävyyn.

– Totta kai se oli hienoa, mutta täytyy muistaa, että jääkiekko on joukkuepeli. Mutta kyllä Kassulle suo onnistumisiakin, sillä helpoimman kautta hän tuskin on saanut koskaan mitään. Epäilijöitä ja puukottajia on, mutta minä olen sanonut aina, että tee vain kovasti töistä ja nauti, niin kyllä se kiitos sieltä vielä tulee. Oli hänellä muutama muukin hyvä paikka finaalissa, ja hän pelasi mielestäni hyvin. Ne jotka ymmärtävät pelistä, näkevät varmasti muunkin tekemisen kuin ne pisteet, Petra Kapanen pohtii.

Ensimmäisenä soitto äidille

Kasperi Kapanen kysyi valmentajalta luvan ja soitti MM-kullan ratkettua ensimmäisenä äidilleen.

– Soitti ja sanoi, että ei tulekaan vielä keskiviikkona kotiin, kun on nämä torijuhlat. Tulee sitten torstaina. Kassun kamat on täällä, ja hänellä on jo lauantaina lento takaisin Torontoon, Petra-äiti kertoo.

Hän muistuttaa, että yhdellä maalilla ei silti pääse maailman tappiin sakka.

– Ei yksi maali silti uraa tee. Kyllähän pitää olla kova tahto ja halu, ja kyllä Kasperilla on omat tavoitteensa, minkä eteen hän on tehnyt kovasti töitä. Toki tällainen onnistuminen ja huomio auttaa. Isossa maailmassa kaikki on pienestä kiinni. Vaikka itse olisit hyvä, myös ympärillä pitää tapahtua paljon asioita, että kaikki menee nappiin. Toki tämä maali oli varmasti tärkeä oman uskon ja itsetunnon kannalta, Petra Kapanen analysoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KalPan toimitusjohtaja: Kyllä poikia muistetaan, mutta kun ei ole herrojen aikatauluista tietoa

Pikkuleijonien kultajuhlat alkoivat Mäntymäen kentällä Helsingissä

"Ensin mennään torijuhliin, syömään ja juhlitaan lisää"

Nuorten ennakkoluulottomuus lupaa hyvää Suomi-kiekolle

Sadat suomalaiset juhlivat nuorten mestaruutta berliiniläisessä oluttuvassa

Ennen röyhysi sikari, nyt laulavat kännykkäkamerat

Jalonen harvinaiseen kerhoon Babcockin rinnalle

Ratkaisija Kapanen: Sokki ja iloa samaan aikaan

Isä-Sami pomppi hurjana, ja pappa-Hannes nautti