Niiralan Montussa syksyn surkein yleisömäärä – Pelicansin vuoro hakea voittopisteet Kuopiosta

KalPa ei saanut synkkään Liigasyksyynsä lisää valoa ottelussa Lahden Pelicansia vastaan Niiralan Montussa keskiviikkoiltana. Pelicansin korjasi kolmannen erän kahdella maalilla voiton 1–2 (0–0, 1–0, 0–2).

Kuopiolaisjoukkueen tappioputki näkyi myös lehtereillä. Ottelua oli seuraamassa vain 2 888 katsojaa. Lukema on KalPalle kuluvan Liigakauden alhaisin yleisömäärä kotikaukalossa.

Tiistain SaiPa-ottelun tapaan KalPa oli liikkeellä energisellä luistelulla, mutta KooKoolle edellisiltana Kouvolassa hävinnyt Pelicans ei jäänyt vauhtikisassa kuitenkaan toiseksi.

Päinvastoin Pelicans vyöryi ensimmäisen erän edetessä yhä vahvemmin päin Denis Godlan maalia.

KalPa pääsi ajassa 11.43 yrittämään ylivoimaansa, kun vieraiden Hannes Björninen sai jäähyn estämisestä.

Kotijoukkueen erikoistilannepelaaminen oli kuitenkin täysin hukassa. Pelicans sen sijaan pääsi yrittämään parikin kertaa maalintekoa alivoimalla.

Reilut kolme minuuttia ennen erän päätöstä Pelicans-maalilla oli sopivasti hässäkkää, ja Juho Olkinuora seikkaili maalinsa sivulla. Kuopiolaiset eivät kuitenkaan onnistuneet sutimaan kiekkoa oikeaan kohteeseen.

Toinen erä käynnistyi tasavajaalla, kun Mikko Kousan korkea maila suututti Kai Kantolan epäurheilijamaiseen käytökseen.

KalPa sai uudemman kerran ylivoimaa, kun toista erää oli pelattu reilut viisi minuuttia. Mutta tälläkään kertaan kotijoukkue ei saanut erikoistilannettaan toimimaan.

Jos kuopiolaisten ylivoima ei pelittänyt kahdessa yrityksessään, onnistui KalPa sen sijaan loistavasti kahdessa alivoimassaan toisen erän päätösminuuteilla.

KalPan illan ainoan maalin heläytti Cade Fairchild. Maali oli amerikkalaispuolustajalle uran ensimmäinen KalPa-paidassa.

KalPan johtoasema ei kestänyt kolmannessa erässä pitkään, kun Björninen suti kiekon ohi Godlan ajassa 44.06 ja toi vieraat tasoihin.

Pelicansin päätöserän höyry sai lisää ytyä Björnisen maalista. Eikä mennytkään kuin reilut kaksi ja puoli minuuttia edellisosumasta, kun Miska Siikonen yllätti Godlan ja vei Pelicansin 1–2 -johtoon.

Maalivahti Godlalla riitti ottelussa torjuntahommia, yhteensä 33.

KalPan seuraava Liiga-ottelu on ohjelmassa lauantaina, kun Kuopiossa vierailee sarjakakkonen TPS.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.