Nuoret Leijonat hyvällä MM-tiellä

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue voitti vakuuttavasti oman kotiturnauksensa, kun se kukisti päätöspelissä Hämeenlinnassa Ruotsin 4–1.

Suomi voitti kotiturnauksessa kaikki kolme otteluaan varsinaisella peliajalla, eli turnausvoitto tuli täydellä pistepotilla.

– Tämä oli neljäs ottelu Ruotsia vastaan minun aikanani, ja nyt tuli ensimmäinen voitto. Koko ajan olemme päässeet lähemmäksi, päävalmentaja Jukka Jalonen totesi.

– Turnaus antoi itseluottamusta ja uskoa tekemiseen. Osoitti sen, että pelaamisemme riittää ainakin eurooppalaisia huippujoukkueita vastaan, Jalonen sanoi.

Tapparassa huiman syksyn pelannut Patrik Laine teki sunnuntaina kaksi maalia ja oli lähellä tehdä hattutempunkin, kun Ruotsi pelasi ilman maalivahtia hakiessaan kavennusta.

Suomen maalihanat aukaisi Jesse Puljujärvi ylivoimalla.

Turnauksen toisen maalinsa tehnyt Kasper Björkqvist kuului myönteisiin yllättäjiin. Lauantaina huilannut Sebastian Aho onnistui hänelle oudolla sentterin tontilla.

– Laine laukoi lauantaina seitsemän kertaa. Oli tiedossa, että jossain vaiheessa tulosta tulee. Nyt räpsähti kunnolla, Jalonen sanoi.

– Meidän parhaiden kuuluukin olla parhaita. Niin se vaan menee.

 

Tarkkailumatka edessä

 

Nuorten Leijonien seuraava tapahtuma eli kisaleiritys alkaa sunnuntaina 13. joulukuuta ja kestää perjantaihin 18. joulukuuta. Joukkue kokoontuu takaisin Vierumäelle sunnuntaina 20. joulukuuta, minkä jälkeen edessä ovat harjoituspelit Hämeenlinnassa ja Lahdessa.

Leiritys päättyy 23. joulukuuta. Kotikisat alkavat heti joulun jälkeen.

– Ylivoimaa pitää eniten parantaa, mutta kaikilla osa-alueilla on parannettavaa, Jalonen sanoi.

MM-ryhmään ovat vahvasti ehdolla Pohjois-Amerikassa pelaavat puolustajat Olli Juolevi ja Vili Saarijärvi sekä hyökkääjät Kasperi Kapanen, Mikko Rantanen, Juho Lammikko ja Julius Nättinen.

– Viikon päästä lähden tarkkailemaan. Näen ainakin viiden pelaajan otteita. Muitakin mahdollisia pelaajia siellä on. Lisäksi Tshekissä pelanneesta haastajajoukkueesta voi löytyä 2–3 kaveria, Jalonen sanoi.

 

Katso nuorten jääkiekon MM-kisojen otteluohjelma tästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.