Nuorta intoa ja konkareiden kommentteja

Nyt löytyy nasakoita näkemyksiä lätkästä.

Innokkaat penkkiurheilijat kirjoittavat näkemyksiään Savon Sanomien verkkopalvelussa. Nettisivuilta löytyy Kiekkoviisaat-palsta, johon kirjoittaa 13 eri-ikäistä henkilöä. Suurin osa kirjoittajista asuu Pohjois-Savossa, mutta mukana on jääkiekon seuraajia myös muualta Suomesta, kuten Hämeenlinnasta.

Kirjeenvaihtajarinki raportoi lätkästä monipuolisesti. Jo nyt palstalla arvotetaan SM-liigan ulkomaalaistähtiä ja -turisteja, pohditaan päävalmentajien saamia potkuja sekä raportoidaan KalPan otteluista.

Nuorin Kiekkoviisas on 16-vuotias Jiri Hänninen, joka haki projektiin mukaan puhtaasti intohimosta jääkiekkoon.

- Vapaa-aikani kuluu lätkää seuratessa. Välillä saatan herätä yölläkin katsomaan NHL-pelejä, tai nousen aikaisin aamulla, jotta ehdin seuraamaan KalPan aamuharjoituksia.

- Savon Sanomien nettiin aion kirjoittaa ensisijaisesti KalPan otteluista sekä pelaajista, Hänninen toteaa.

Kiekkoviisaiden joukosta löytyy myös liigakokemusta. Kuopiossa asuva Sakari Ahlberg kiekkoili aikoinaan 324 liigapeliä muun muassa Ilveksen riveissä. Palkintokaapista löytyy myös SM-kulta. Uransa loppuvaiheessa Ahlberg edusti KalPaa silloisessa ensimmäisessä divisioonassa.

- Jääkiekkoa en seuraa ihan joka päivä, mutta tässä projektissa aion kirjoittaa joukkueiden pelillisistä asioista, hän toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.