Tuore KHL:n tuplamestari Janne Jalasvaara: Nyt haluan muistaakin jotain

Tuore KHL-mestari Janne Jalasvaara vastaa puhelimeen Moskovassa ainakin lähes selvinpäin. KalPasta Moskovan Dinamon joukkueeseen ponnistanut puolustaja on yhtä onnellinen kuin vuosi sitten, jolloin Dinamo voitti silloinkin mestaruuden.

–Aivan hemmetin hienoa. Nyt sentään muistankin mestaruudesta jotain, toisin kuin vuosi sitten, jolloin tuli oltua aika nakit ja muusit. Se oli sellaista junnumaista höntyilyä silloin. Nyt haluan muistaa. Lentokoneessa ei ollut alkoholia tarjolla ollenkaan. Selvinpäin laskeuduttiin Moskovaan, ainakin puolet meistä, Jalasvaara tunnelmoi.

Keskiviikkona Gagarin Cupia nostellut mies kuitenkin laskeskelee, että sunnuntaihin asti on aikaa juhlia. Silloin hän lentää Suomeen. Savon Sanomien saamien varmojen tietojen mukaan Jalasvaara, 29, astuu tiistaina maajoukkueen palvelukseen. Itse hän ei sitä suoraan myönnä.

–En stressaa siitä yhtään. Yksi asia kerrallaan.

Jalasvaaran kausi KHL:ssä oli erittäin rikkonainen.

–Ukrainassa meni polvi, jonka jälkeen kävin pelaamassa yhden pelin farmissa. Sitten se yksi (Jevgeni Artjuhin) innostui takomaan tammikuussa.

Omiin pudotuspeleihinsä Jalasvaara on tyytyväinen. Hän teki pudotuspelien 13 ottelussa kolme maalia ja syötti yhden.

–Olin avuksi joukkueelle. Meillä on loistava joukkue, jossa ei ole isoja egoja. Kaikki ovat saman arvoisia, ja sen kaikki tajuavat ja ymmärtävät. Teemme asioita yhteisen tavoitteen eteen, Jalasvaara kehuu.

Oululaiskasvatti on kirjoittanut Savon Sanomien tietojen mukaan kahden vuoden jatkosopimuksen Dinamon kanssa. Jalasvaara kuitenkin muistuttaa, että Venäjällä sopimuksen pituus on pelaajan omasta tekemisestä kiinni, ei välttämättä siitä, mitä paperissa lukee.

Dinamon finaalivastustaja oli Traktor Tsheljabinsk, joka taipui kuudennessa ottelussa jatkoajalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Artjuhinin pahoinpitelemä Jalasvaara: Tätä en vieläkään ymmärrä