Nyt tuli pataan Lukolta – pudotuspelipaikka karkaamassa KalPalta

Kuopion KalPan selkärankaa koetellaan tällä hetkellä kovimman kautta. Joukkue pelasi perjantaina Raumalla Lukkoa vastaan hyvän ottelun, mutta se ei kovassa sarjassa vielä riitä. Voiton ja kolme pistettä korjasi kotijoukkue Lukko maalein 4–3 (1–1, 0–1, 3–1) ja kun samaan aikaan JYP onnistui voittamaan Jyväskylässä KooKoon kasvoi KalPan ero viimeiseen pudotuspelipaikkaan jo yhdeksään pisteeseen.

– Tappio teki aika syvän haavan ja se vaikuttaa aika paljon loppusarjan tekemiseen. Tämä on kuitenkin ammattilaisurheilua ja niin kauan yritetään täysillä kuin pudotuspelipaikka on vain suinkin matemaattisesti mahdollinen, KalPan päävalmentaja Sami Kapanen tiivisti.

KalPa sai otteluun lentävän lähdön, kun kiekko oli Lukon maalivahti Lassi Lehtisen selän takana jo 35 sekunnin pelin jälkeen. Osuman viimeisteli Ilkka Pikkarainen, joka onnistui jo Lukon maalin ohi luisteltuaan törkkäämään kiekon taaksepäin ja etukulmasta ohi Lehtisen.

Raumalaisittain ottelun alku oli muutenkin erikoinen, sillä kahdeksan ensimmäisen minuutin aikana kotijoukkueelle oli tuomittu jo 26 jäähyminuuttia, joista 20 tuli taklauksiin liittyvistä käytöskympeistä. KalPa ei kuitenkaan pystynyt etsikkoaikaansa hyödyntämään.

Lukko sen sijaan ylivoimallaan onnistui. Ari Gröndahlin kakkosesta oli ehtinyt kulua vasta 14 sekuntia, kun kiekko oli Denis Godlan vartioimassa kuopiolaismaalissa. KalPa haastoi Vili Sopasen viimeistelemän tasoituksen potkuna, mutta videoita ei tarvinnut tutkia pitkään ennen kuin päätuomari näytti aloitusta keskiympyrään.

KalPa siirtyi ottelussa uudelleen johtoon ajassa 26.13, kun vieraiden ylivoima tuotti viimein tulosta. Maalin takana ollut Joni Ikonen syötti kulmalla päivystäneelle Alexander Ruutulle, joka ujutti kiekon sisään maalivahti Lehtisen alta.

Kolmatta erää oli pelattu neljä ja puoli minuuttia Lukon tasoittaessa toistamiseen. Janne Keränen antoi palaa ja kiekko upposi sisään Godlan räpylän yläpuolelta.

Neljä minuuttia edellisestä ja Lukko siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon. KalPan puolustus unohti Eetu Koivistoisen vapaaksi maalin eteen ja tämä nosti kiekon varmasti maalin kattoon. Kotijoukkueen neljännen viimeisteli puolestaan Tapio Laakso.

KalPa sai vielä mahdollisuutensa, kun joukkue pääsi pelaamaan minuutin ja 40 sekuntia viidellä kolmea vastaan Lukon Roni Seväsen ja Jakub Krejcikin istuessa samaan aikaan jäähypenkillä. Tehot olivat tälläkin kertaa nolla.

Kaikkia maaleja ei oltu kuitenkaan vielä nähty, sillä Ruuttu toi illan toisella osumallaan kuopiolaiset vielä maalin päähän ajassa 58.22. KalPa pelasi tilanteessa ilman maalivahtia, kun Godla teki tilaa kuudennelle kenttäpelaajalle.

–  Yksi niistä asioista, jotka nyt ratkaisivat oli tehoton ylivoima ja muutenkin hyökkäyspeli oli ponnetonta. Muutama läpiajo tuhlattiin ja lopussa lyötiin vielä takatolppaan maalin ollessa jo puolityhjä, Kapanen tuskaili.

– Kolmannen erän alussa ei osattu käsitellä Lukon painepelaamista ja tehtiin paineen alla liikaa kiekollisia virheitä. Lukko teki erän kaikki kolme maaliaan ihan Godlan edestä eli puolustuksellisesti ei mennyt ihan niin kuin piti, hän ihmetteli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.