Olli Jokinen ei uhraa ajatuksia olympiakiekolle

NHL:n Winnipeg Jetsin kuopiolaislähtöinen varakapteeni Olli Jokinen ei ole näillä näkymin pyörtämässä päätöstään maajoukkuepelien jättämisen suhteen.

–Tässä iässä pitää ottaa päivä ja vuosi kerrallaan. Nyt kaikki tähtää siihen, että yritän jatkaa tätä kautta mahdollisimman pitkään, Jokinen korostaa.

Jokinen ilmoitti Vancouverin 2010 olympialaisten jälkeen lopettavansa maajoukkuepelit. Ensi talvena pelataan Sotshin olympiaturnaus.

–En ole olympialaisia miettinyt yhtään. En ole miettinyt edes koko ensi kautta vähääkään.

Ennen viime yönä pelattua Montreal-ottelua Jokisen saldo kauden 38 ottelussa näytti seitsemää maalia ja viittä syöttöä, teholukema oli pakkasella 19 maalin verran.

–On myönnettävä, että kausi on ollut rankempi kuin yksikään aikaisempi.

–Matkustaminen on ollut todella kovaa. Meillä on vähintään kolmen tunnin lento joka paikkaan ja viimeinen kuukausi on ollut todella raskas, Jokinen kertaa.

Jokisen ja muiden Winnipeg-pelaajien kuormaa on lisännyt se, että Atlantasta täksi kaudeksi Winnipegiin muuttanut joukkue pelaa maantieteellisesti aivan väärässä lohkossa.

–Välipäivät menevät matkustamiseen ja edellisestä pelistä palautumiseen. Emme ole koko kaudella ehtineet harjoitella kunnolla joukkueena kuin ehkä kymmenen kertaa. Pelipäivinä saatamme käydä aamujäillä jotain juttua läpi, mutta ei silloin harjoitella ehdi, Jokinen kertoo.

–Aina on mukavampi kuitenkin pelata kuin sormi suussa sohvalla istua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.