Olli Jokisen huikea NHL-ura vaarassa katketa

Kuopiolaisen KalPan kasvatti Olli Jokinen kuuluu niiden kokeneiden pelaajien joukkoon, joilla uskotaan olevan merkittäviä vaikeuksia uuden NHL-sopimuksen saamiseksi.

Toimittaja Allan Muir arvioi arvostetussa Sports Illustradetissa Jokisen lisäksi Daniel Brieren, Matt Cullenin, Ray Emeryn, Sergei Goncharin, Brendan Morrow'n, Bryce Salvadorin ja Lubomir Visnovskyn kuuluvan niiden kokeneiden pelaajien joukkoon, joiden ura jääkiekon arvostetuimmassa liigassa on katkolla.

– On epätodennäköistä, että Jokinen herättäisi seuroissa kiinnostusta, vaikka isot sentterit ovatkin haluttuja, Muir arvioi.

Jokinen aloitti viime kauden Nashville Predatorsissa, jatkoi Toronto Maple Leafsissa ja päätti sesongin St. Louis Bluesissa. Kuopiolaislähtöinen pelaaja on edustanut kaikkiaan kymmentä eri NHL-seuraa. Hänellä ei ole voimassaolevaa sopimusta.

Los Angeles Kings varasi nyt 36-vuotiaan ja 191-senttisen Jokisen NHL-jäille vuonna 1997 ensimmäisellä kierroksella numerolla kolme. Suomalaisista pelaajista korkeamman NHL-varauksen ovat saanet vain maalivahti Kari Lehtonen ja hyökkääjä Aleksander Barkov, jotka varattiin numerolla kaksi. Puolustaja Aki-Petteri Berg varattiin Jokisen tapaan numerolla kolme.

Jokinen on pelannut 1 231 NHL:n runkosarjan ottelua, joissa on kertynyt tehot 321+429=750. Sentterin ainakin toistaiseksi paras NHL-kausi 2006–07 tuotti Florida Panthersin asussa 82 matsissa saldon 39+52=91.

Jokinen on suomalaisten NHL-pelaajien kaikkien aikojen pistepörssissä neljäntenä. Edellä ovat vain Teemu Selänne 684+773=1 457, Jari Kurri 601+797=1 398 ja Saku Koivu 255+577=832.

Jokinen on saavuttanut urallaan mestaruuden HIFK:n pelaajana SM-liigassa ja alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Maajoukkueessa Jokinen on hankkinut kaksi olympiahopeaa, olympiapronssin, kolme MM-hopeaa ja kolme MM-pronssia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.