Otteluseuranta: KalPan upea kiri jäi yhden maalin vajaaksi

KalPan kausi jääkiekon Liigassa päättyi torstai-iltana Niiralan Montussa, kun Tappara otti puolivälieräsarjan neljännen voiton maalein 3–4 (1–3, 0–1, 2–0). KalPan alku torstain kotiotteluun oli karmaiseva. Tappara teki maalin ottelun kahdella ensimmäisellä laukauksellaan ja johti ajassa 2.43 jo 0–2. KalPa joutui päätöserään 1–4 tappioasemasta. Kuopiolaiset virittivät vielä huiman kirin, mutta se jäi maalin vajaaksi.

KalPan pirteät ja aktiiviset pari ensimmäistä vaihtoa valuivat hukkaan, kun Tappara karkasi johtoon ensimmäisestä hyökkäyksestään. Joona Luoto tarjoili poikittaissyötön ja Teemu Nurmi laukoi -1 ajassa 2.14.

Vain 29 sekuntia myöhemmin kiekko oli uudestaan Niko Hovisen selän takana kuopiolaisten maalissa, kun Kristian Kuusela onnistui Tomas Zaborskyn ja Mikko Lehtosen esityöstä.

Shokkialun jälkeen KalPa joutui vielä tappamaan Balazs Sebokin kaksiminuuttisen ennen kuin se sai omaa normaalia hyvään liikkeeseen perustuvaa peliään liikkeelle.

Erän puolivälissä kuopiolaiset rakensivat tasakentällisin huippupaikat Eetu Luostariselle ja Tommi Jokiselle, mutta molemmat epäonnistuivat.

KalPa nousi maalin päähän ylivoimalla. Jan-Mikael Järvisen jäähyä oli jäljellä enää kymmenen sekuntia, kun Mathew Maionen kaukolaukaus yllätti vahvassa maskissa olleen Dominik Hrachovinan . Maaliin ei merkitty syöttäjiä, sillä Maione sai paikan Aleksi Elorinne huonon purkuyrityksen jälkeen.

KalPa sai nauttia kavennuksesta vain reilut puolitoista minuuttia, kun Tomas Zaborsky siirsi oman laukauksensa paluukiekosta 1–3. Syöttöpisteet saivat Matti Järvinen ja Kristian Kuusela.

Kotijoukkue pääsi hakemaan kavennusta ylivoimalla, kun Kuusela komennettiin huitomisesta pikkukakkoselle. KalPa järjesti loistavan maalipaikan Balazs Sebokille, mutta unkarilainen ei pystynyt nostamaan kiekkoa avoimena odotelleeseen etuyläkulmaan.

KalPan maalivahti Niko Hovinen torjui avauserään seitsemän kertaa ja Tapoparan Hrachovina kerran enemmän.

Toisessa erässä Tappara keskittyi rikkomaan pelin rytmiä ja pelaamaan oman maalinsa edustan tiiviisti. Vaikka KalPa näennäisesti hallitsi erää liikkeellään, ei kotijoukkue oikein päässyt laadukkaisiin maalipaikkoihin.

KalPa pääsi hakemaan kavennusta ylivoimallakin, kun Valtteri Kemiläinen nosti kiekon katsomoon. Ylivoimapelissä kiekko liikkui, mutta tehot puuttuivat.

Tappara sen sijaan karkasi jo 1–4-johtoon. Kiekko pomppasi onnekkaasti Niko Ojanmäelle, joka laukoi pudotuspelien ensimmäisen maalinsa ajassa 35.57.

Minuutti ennen toisen erän päättymistä Alexandre Texierillä oli kaksi laadukasta maalipaikkaa, mutta ranskalainen ei onnitunut ohittamaan toiseen erään 14 kertaa torjunutta Hrachovinaa. KalPan Hovinen torjui erään vain viidesti.

KalPa pääsee aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla, kun Valtteri Kemiläinen otti kaksiminuuttisen vain seitsemän sekuntia ennen toisen erän loppua.

Kolmannen erän alussa Tapparan Valtteri Kemiläisen jäähyä oli jäljellä vain kaksi sekuntia, kun Mathew Maione laukoi illan toisen ylivoimamaalinsa. Tilanteessa Jerry D'Amigo teki erinomaisen maskin Tapparan maalille ja syöttöpisteen sai Mikko Nuutinen.

Kolmatta erää selkeästi hallinnut KalPa nousi maalin päähän, kun ottelua oli jäljellä vielä yli 11 minuuttia. Illan kolmannen ylivoimamaalin laukoi Eetu Luostarinen Janne Tavin ja Maionen esityöstä.

KalPa otti maalivahti Hovisen pois, kun kamppailua oli jälellä 2.09. Kuopiolaiset rakensivat vahvan mylläkän Hrachovinan maalille, mutta Tappara selvisi taidolla ja onnellakin.

Kuopiolaisten kauden viimeiksi jäänyttä ottelua seurasi 4 123 katsojaa.

Tappara kukisti KalPan samoin 4–2-otteluvoitoin myös viime kevään loppuotteluissa.

Kokoonpanot

KalPa

Jerry D'Amigo–Eetu Luostarinen–Alexander Ruuttu; Juuso Riikola–Santeri Lukka

Alexandre Texier–Balazs Sebok–Kai Kantola; Ryan Wilson–Mathew Maione

Janne Tavi–Joni Ikonen–Mikko Nuutinen; Konsta Mäkinen–Otto Leskinen

Sami Mutanen–Ville-Vesa Vainiola–Tommi Jokinen

13. hyökkääjä Frank Gymer

Maalilla Niko Hovinen, varalla Denis Godla

Tappara

Tomas Zaborsky–Matti Järvinen–Kristian Kuusela; Veli-Matti Vittasmäki–Otso Rantakari.

Jukka Peltola–Jan-Mikael Järvinen–Sebastian Repo; Niko Mikkola–Mikko Lehtonen.

Markus Nenonen–Otto Rauhala–Niko Ojanmäki; Aleksi Elorinne–Valtteri Kemiläinen.

Joona Luoto–Juhani Jasu–Teemu Nurmi

7. puolustaja Aleksi Salonen.

Maalilla Dominik Hrachovina, varalla Christian Heljanko.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Haataja ratkaisi välieräpaikan JYPin tuplajäähyn aikana

Otteluseuranta: KalPan upea kiri jäi yhden maalin vajaaksi